Kategoriat
Uutiset

Pelit kiertoon Helconissa

Lautapeliseura järjestää Helcon-pelitapahtuman Helsingissä Kaapelitehtaalla 12.-14.11.2010. Tapahtuma on vuoden kohokohta monille lautapelaajille. Helconiin on perinteisesti liittynyt vimmattua pelien kierrätystä ja niin tälläkin kertaa.

Ketjuvaihto

Ensin suoritetaan kierros ketjuvaihtoja. Ketjuvaihdon idea on siinä, että koska kahdenvälisten vaihtojen tekeminen onnistuu aina vähän rajallisesti, enemmän vaihtoa saadaan aikaiseksi kun mahdollistetaan pidemmät vaihtoketjut. A antaa pelin B:lle, joka antaa pelin C:lle, joka antaa pelin D:lle, joka antaa pelin A:lle.

Ketjuvaihdossa listataan ensin omat pelit, jotka annetaan pois. Sitten tehdään vaihtolistat, joihin nämä pelit vaihtuvat ja lopuksi tietokone laskee, kuka saa mitäkin. Tietokoneohjelma yrittää maksimoida vaihtojen mielekkyyden niin, että vaihtoja syntyy mahdollisimman paljon ja että ne ovat mahdollisimman hyviä.

Lisätietoa ketjuvaihdosta löydät Lautapeliseuran foorumilta. Ilmoittautumisaika päättyy sunnuntaina 17.10.2010.

Huutokauppa

Ketjuvaihdon jälkeen ne pelit, joita ei saanut vaihdettua, voi myydä huutokaupassa. Lautapelioppaassa järjestetään taas huutokauppa, johon on odotettavissa mukava läjä pelejä. Aikaisemmat huutokaupat ovat olleet varsin menestyksekkäitä, ensimmäisessä huutokaupassa vuosi sitten oli mukana satoja pelejä varsin edullisin hinnoin.

Huutokauppa järjestetään ketjuvaihdon jälkeen, eli kun ketjuvaihto on ohi 27.10. mennessä, huutokauppa alkaa maanantaina 1.11., väliin jää muutama päivä aikaa syöttää pelinsä huutokauppaan. Avaan huutokauppailmoittautumisen jo hieman aikaisemmin, tiedotan asiasta lähempänä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *