Kategoriat
Uutiset

Spiel des Jahres -voittajat 2015: Colt Express ja Broom Service

Vuoden 2015 Spiel des Jahres -palkinnon voitti Colt Express. Kennerspiel des Jahresin voitti Broom Service. Kinderspiel des Jahres -voittaja oli Spinderella.

Colt Expressin kansiVuoden 2015 Spiel des Jahres -voittajat on nimetty. Saksan arvostetun vuoden peli -palkinnon voitti Colt Express. Peli nappasi aiemmin keväällä myös Ranskan vuoden peli -palkinnon As d’Orin, joten kyseessä on melkoinen hitti.

Christophe Raimbaultin suunnittelemassa ja Ludonauten julkaisemassa pelissä pelaajat ovat junarosvoja, jotka taistelevat parhaasta saalista raiteita eteenpäin kiitävässä junassa. Lautapelit.fi on julkaissut pelin suomeksi.

Palkintoon olivat ehdolla myös Machi Koro ja The Game.

Peliharrastajille suunnatun Kennerspiel des Jahres -palkinnon voitti Alean julkaisema ja Andreas Pelikan ja Alexander Pfisterin suunnittelema Broom Service. Peli on uusittu versio SdJ-ehdokkaaksi vuonna 2008 päässeestä Witch’s Brew -pelistä. Ehdolla olivat Elysium ja Orléans.

Parhaan lastenpelin Kinderspiel des Jahres -palkinnon voitti Haban julkaisema ja Roberto Fragan suunnittelema Spinderella. Ehdolla olivat Push a Monster ja Schatz-Rabatz.

Kaikki voittajat, ehdokkaat ja nimetyt pelit.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *