Kategoriat
Uutiset

Tacticin ja Rovion uudet Angry Birds -pelit

Angry Birds -megahitti on jo taipunut lautapeliksi: Mattelin Angry Birds: Knock on Wood oli videopelille uskollinen lautapelikäännös. Nyt Angry Birds -pelejä tulee lisää, kun Rovio on liittoutunut Suomen suurimman lautapelivalmistajan Tacticin kanssa.

Angry Birds Action Gamen osat. Kuva: Mikko Saari
Angry Birds Action Gamen osat. Kuva: Mikko Saari

Kesäksi kauppoihin ennättää Angry Birds Action Game, joka on ulkokäyttöön sopiva toimintapeli. Paketista löytyy puisia palikoita, joista kootaan torni. Possu pistetään torniin ja sen jälkeen otetaan lintu käteen ja heitetään. Pisteitä kertyy riippuen siitä, mihin kohtaan pelialustalla possu laskeutuu. Eniten pisteitä kerännyt heittäjä tienaa tähden.

Syksyllä ilmestyy Angry Birds Space Race, joka on vanha tuttu Kimble uusissa Angry Birds Space -teemaisissa kuorissa. Peli on kieltämättä nätti ja Angry Birds -aiheiset muovinappulat tyylikkäitä, mutta Kimble on Kimble, eikä pelissä ole uusia sääntömuutoksia.

Mielenkiintoista peliuutuuksissa on niiden nopea julkaisutahti: sopimukset Tacticin ja Rovion välillä sovittiin vuoden 2012 puolella, joten pelit on saatu valmiiksi pikavauhtia. Tämä on yksi hyvä puoli suomalaisten yhteistyökumppanien käytössä. Yhteistyökuvioista Angry Birdseillä ei ole puutetta: Rovion Peter Vesterbackan mukaan firma saa vuosittain tuhansittain lisensointiehdotuksia.

Angry Birds Action Game lähtee kesällä kiertueelle ympäri Suomea. Kiertue avattiin Särkänniemessä torstaina 7.6.2012, kun Vesterbacka ja Tacticin toimitusjohtaja Markku Heljakkaheittivät ensimmäiset linnut (Vesterbacka voitti). Kiertueella Angry Birds -kuvitettu matkailuauto kiertää Suomea ja pelauttaa Action Gamea. Kiertuepaikkakuntia on yhteensä 20.

Peter Vesterbacka heittää lintua. Kuva: Mikko Saari
Peter Vesterbacka näyttää vihaisen linnun heittämisen mallia. Kuva: Mikko Saari
Markku Heljakka heittää lintua. Kuva: Mikko Saari
Markku Heljakan taidonnäyte. Kuva: Mikko Saari
Särkänniemen tj Miikka Seppälä, Peter Vesterbacka ja Markku Heljakka. Kuva: Mikko Saari
Särkänniemen tj Miikka Seppälä, Peter Vesterbacka ja Markku Heljakka. Kuva: Mikko Saari

Netissä on arvonta, jossa voi voittaa Angry Birds -auton viikoksi käyttöönsä. Auton luona voi osallistua mestaruuskilpailuihin ja autoa kuvanneiden ja kuvia Facebookiin ladanneiden kesken jaetaan palkintoja. Lisätietoa kilpailuista ja kiertueen etenemisestä löytyy Angry Birds -kiertueen nettisivuilta.

Action Gameen voi tutustua myös videomuodossa. Lautapelioppaan arvostelu on tiedossa piakkoin.

Todettakoon rehellisyyden nimissä, että Lautapelioppaan päätoimittaja kävi Särkänniemessä nauttimassa Tacticin tarjoaman ilmaisen lounaan ja keräilemässä kassillisen markkinointimateriaalia. Angry Birds -karkit ovat hyviä ja limsakin maukasta ja tätä uutisjuttua olisi tuskin kirjoitettu ilman kestitystä, Action Gamen arvostelukappaleen olisin ehkä pyytänyt muutenkin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *