Kategoriat
Peliarvostelut

Angry Birds Action Game

Rovio saa vuosittain valtavasti ehdotuksia erilaisista Angry Birds -tuotteista. Pelit ovat laajentuneet pelkästä videopelistä muihin pelimuotoihin jo hyvän aikaa sitten, esimerkkinä Mattelin hivenen vaatimaton Angry Birds: Knock on Wood -näppäryyspeli.

Nyt asialla on kotimainen Tactic, jonka yhteistyö niin ikään suomalaisen Rovion kanssa sujui nopeasti. Ensimmäiset neuvottelut pelistä käytiin alkuvuodesta 2012 ja kesällä peli oli jo kaupoissa.

Pelin idea

Angry Birds Action Gamen kansiAngry Birds Action Game on toimintapeli, jossa puisista palikoista rakennetaan possulle torni ja sen jälkeen yritetään kaataa torni heittämällä sitä linnulla. Torni on rakennettu pelimatolle, joka on jaettu pistesektoreihin. Kun torni kaatuu ja possu putoaa maahan, pisteitä ropisee 50–5000, riippuen siitä, mihin possu putoaa. Kierroksella parhaat pisteet kerännyt pelaaja saa tähden ja se, joka ensimmäisenä kerää sovitun määrän tähtiä vie voiton.

Idea on yksinkertainen ja toteutus on toimiva. Pelin osat mahtuvat näppärään kantopussiin. Pelimatto kaipaa tasaisen alustan alleen, jotta tornit pysyvät kunnolla pystyssä, muuten peli ei esitä suuria vaatimuksia pelipaikalle. Pelata voi niin sisällä kuin ulkona. Paketissa tulee kolme puupalikkaa, possu ja kaksi lintua, joten suurensuuria torneja perussetillä ei rakenneta.

Tactic kaupittelee peliin myös lisäosia, joissa on yksi lisälintu (tai possu) ja yksi palikka. Myös neljän palikan pakettia myydään. Näiden avulla peliin saa lisäulottuvuuksia, kun on mahdollista rakentaa suurempia torneja. Lisälinnut ovat sinänsä aika tarpeettomia.

Angry Birds Action Gamen osat. Kuva: Mikko Saari
Angry Birds Action Gamen osat. Kuva: Mikko Saari

Hauska heittopeli

Markku Heljakka heittää lintua. Kuva: Mikko Saari
Tactin toimitusjohtaja heittää lintua. Kuva: Mikko Saari

Angry Birds Action Game on vinkeä pihapeli. Angry Birds -teemallaan se käy varmasti kaupasti komeasti – Tactic, joka normaalisti myy tuotteitaan 30–40 maahan, on saanut tästä pelistä tilauksia jo 60–70 eri maasta. Mikäpä siinä – kyseessä on kelpo peli. Kuusivuotias koepelaaja oli aivan myyty, joskin yhtään peliä emme ole pelanneet oikeilla säännöillä.

Taitoa vaativaa peliä haluavien kannattaa katsella ennemmin mölkyn tai petankin suuntaan, mutta Angry Birds Action Game on oivallista kevytmielistä pihaviihdettä, etenkin lapsille.

Pahin puute pelissä on palikoiden vähäinen määrä. Meillä on jokunen itse tehty lisäpalikka ja ne tuovat tornien rakentamiseen uutta hupia – kolmesta palikasta ei kovin mielikuvituksellisia torneja rakennella. Pidemmän päälle ainakin se neljän palikkaa sisältävä lisäosa on hyvä ostos, joka tosin lisää pelin hintaa noin 10–15 euroa.

Kesän mökkipeliksi Angry Birds Action Game on nappiostos, etenkin jos viihdytettävänä on pieniä Angry Birds -faneja. Taitopeliä hakeville suosittelen suosiolla muita pelejä.

Faktat Angry Birds Action Gamesta

Julkaisija: Tactic (2012)

Mutkikkuus: Säännöt ovat hyvin yksinkertaiset. Pelin idean tajuaa oikeastaan ilman sääntöjä.

Onnen vaikutus: Heittämisen tarkkuus ratkaisee, tosin pisteet riippuvat lopulta hyvin paljon tuurista.

Vuorovaikutus: Ei ole.

Teema: Angry Birds -fanit ovat myytyjä heti.

Uudelleenpelattavuus: Pidempikestoinen viihtyminen vaatinee lisäpalikoita. Kesämökillä satunnaisesti pelattuna peli viihdyttänee aikansa.

Kieliriippuvuus: Ohjeet suomeksi, mutta ilmankin pärjää.

Pelaajamäärä: Joustava.

Pituus: Kymmenestä minuutista ylöspäin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Angry Birds Action Game”

Ostin tälläisen pelin kummipojalle joululahjaksi rovaniemen prismasta ,pelistä puuttuivat ohjeet ja mielestämme se maksoi kuitenkin n,29e.

Hei. Olen pelannut koulussa angry birds peliä, missä on ritsa ja muovipalikoista voi rakentaa tornin. Ritsalla ammutaan sitten niitä torneja. En löydä sellaista peliä, osaatko auttaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *