Kategoriat
Uutiset

Touko Tahkokalliolta uusi peli Enigma

Competon Vuoden peli -ehdokkaissa mainittiin perhepelisarjassa kilpaileva Enigma, josta ei löytynyt tietoa Geekistä. Pikainen kysymys Competolle tuotti mielenkiintoisen vastauksen: Enigma on uusi peli Touko Tahkokalliolta (Eclipse, Arvuutin, Aether)! Pelin on kuvittanut Paul Laane.

Enigma on etäisesti Ubongon sukua oleva pulmanratkontapeli. Pelaajat tutkivat muinaista temppeliä, joka on täynnä arvoituksia. Pelaajat ratkovat arvoituksia samanaikaisesti. Tehtävänratkaisun aikana saa koska tahansa kääntää tiimalasin ja kun hiekka on valunut, aika loppuu. Pelaajat, jotka saavat tehtävänsä ratkaistua, saavat laittaa tehtävälaatan pöydälle laajentamaan temppeliä. Kun laatoista muodostuu temppeliin suljettuja verkostoja, ne pisteytetään. Peli päättyy, kun joku saa kokoon 15 pistettä.

Tehtäviä on neljää lajia: alueiden peittämistä tangram-palasilla, kolmiulotteista palikkapinojen kokoamista, punnitustehtäviä ja akveduktiverkostojen kokoamista.

Peli vetää 2–4 pelaajaa, kestää noin 45 minuuttia ja ikäsuositus on 8+. Sääntöjen perusteella Enigma vaikuttaisi oikein hauskalta lisältä Ubongon sukuisten pulmapelien valikoimiin. Peli ilmestyy kauppoihin kesä-heinäkuussa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *