Carcassonne: Pedot ja paimenet (kuva Daniel Danzer)

Uutta Carcassonnea: Pedot ja paimenet

Carcassonne: Pedot ja paimenet kansi

Tuorein Carcassonne-lisäosa on jo yhdeksäs sarjassaan. Pedot ja paimenet tuo peliin kahdeksantoista uutta laattaa ja joukon uusia mekanismeja.

Tarjolla on paimenia, jotka paimentavat pelloilla lammaslaumojaan. Laumat kasvavat ja kasvaessaan tuottavat entistä enemmän pisteitä – mutta jos pussista nousee susi, se syö kaikki lampaat ja pelaajat jäävät pisteitä vaille.

Luostarien munkkien viihteeksi on tarjolla viinitarhoja. Ne antavat lisäpisteitä, mikäli sattuvat luostarin viereisiin ruutuihin ja luostari valmistuu.

Kukkulat ovat korkeampia seutuja eli laattoja, joiden alle piilotetaan toinen laatta. Ne paitsi poistavat pelistä salaa sattumanvaraisia laattoja laatanlaskijoiden harmiksi, myös auttavat tasatilanteissa: jos jossain pisteytyksessä on tasatilanne, kukkulalle seuraajansa pelannut voittaa tasapelin.

Pedot ja paimenet ilmestyy toukokuussa. Lisäosaan pääsee tutustumaan jo huhtikuussa Lautapelit.fi:n liikkeessä Kansainvälisen lautapelipäivän merkeissä.Carcassonne: Pedot ja paimenet -takakansi

2 thoughts on “Uutta Carcassonnea: Pedot ja paimenet”

  1. ”Tarjolla on paimenia, jotka paimentavat pedolla lammaslaumojaan.” Ettei vaan olisi ”kedolla”?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.