Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi julkaisee Vasco da Gaman ja Heck Meckin

Vasco da Gaman kansiLautapelit.fi julkaisee peliharrastajien mieliksi vaihteeksi uuden pelin, joka on kunnon peliharrastajapeli. Vasco da Gama on italialaista työtä, sen taustalla on suunnittelija Paolo Mori, jonka aikaisempiin näyttöihin kuuluu muun muassa UR.

Tutkimusmatka-aiheinen Vasco da Gama on resurssinhallintaa yhdistettynä riskinottoon. Pelaajat yrittävät tienata rikkauksia laivanomistajina, joiden on palkattava kapteeneja ja miehistöjä, tilattava laivoja ja lähetettävä ne matkoilleen kohti kaukomaita. Laivojen lähettämisestä saa voittopisteitä. Mitä kauemmas laiva matkustaa, sitä hankalampi on matka, mutta sitä maukkaampia palkinnot.

Olennainen kysymys pelissä on se, kuinka paljon kannattaa maksaa etuoikeudesta toimia ensimmäisenä. Jos haluat perehtyä peliin tarkemmin, pelin englanninkieliset säännöt (pdf) ovat saatavilla alkuperäisen julkaisijan What’s Your Gamen sivuilla.

Suomenkielinen Vasco da Gama ilmestyy loka-marraskuussa.

Tällä hetkellä on jo saatavilla toinen uutuus, Heck Meck. Peli tunnetaan myös englanniksi nimellä Pickomino ja saksaksi se on Heckmeck am Bratwurmeck. Kyseessä on Reiner Knizian suunnittelema noppapeli, jossa yritetään kerätä matogrillistä mahdollisimman herkulliset madot. Peli vaatii vähän riskinottoa, todennäköisyyksien arviointia ja hyvää tuuria. Kaikinpuolin mainio perhepeli siis.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *