Kategoriat
Uutiset

Viikkokatsaus 1.1.2018: Uusi vuosi, uusi listaykkönen

Uusi vuosi ja uusi peli BoardGameGeekin ykkössijalla: Gloomhaven on nyt BGG:n rankinglistan ykkössijalla, syrjäyttäen Pandemic Legacyn ykköskauden.

Tämä on Lautapelioppaan viikkokatsaus, kerran viikossa ilmestyvä kurkistus lautapelien maailmaan ja Lautapelioppaan tapahtumiin. Lukemalla tämän raportin joka viikko pysyt hyvin kärryillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu ja saat jonkunmoisen käsityksen lautapelimaailman olennaisista tapahtumista.

Lyhyesti

Gloomhaven nousi BoardGameGeekin ranking-listan ykköseksi. Peli on vasta seitsemäs peli ykköspaikalla. Edelliset ykkössijan haltijat ovat Pandemic LegacyTwilight StruggleAgricolaPuerto RicoTigris & Euphrates ja Paths of Glory.

Finca eli Mallorca on pitkään ollut himoittu harvinaisuus, jota on kaupiteltu 50–100 dollarin hintaan (Suomessa Mallorca on edelleen saatavilla, joten tässä on ollut pieni arbitraasitilaisuus). Nyt tämä harvinaisuusasema on katoamassa, pelistä tulee nimittäin uusi painos. Uusi julkaisija on franjos verlag, joka ilmoitti asiasta jo heinäkuussa. Uusi laitos on ulkonäöltään uskollinen alkuperäiselle ja sisältää todennäköisesti myös El Razul -lisäosan.

Steve Jackson Games tuo takaisin 1970-luvun Fantasy Trip -roolipelisarjan, GURPSin edeltäjän, jonka Steve Jackson kehitteli Metagamingille. Kun Metagaming laittoi pillit pussiin, Steve Jackson olisi halunnut Fantasy Tripin oikeudet, mutta hinta oli järkyttävän kova 250 000 dollaria. Nyt kun edellisestä julkaisusta on 35 vuotta, Steve Jackson sai oikeudet takaisin itselleen automaattisesti ja pääsee vihdoin julkaisemaan pelit uudestaan.

Michael Schachtin vanha klassikko Richelieu vuodelta 2003 saa uuden julkaisun. Web of Powerin kaksinpeliversiona syntynyt peli on jatkossa Spirits of the Forest, jonka julkaisee ThunderGryph Games. Uutta versiota voi pelata 1–4 pelaajaa.

Spirits of the Forestin kansi

Katso myös

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logo

Alla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan verottomasta toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Dwar7s Winter on itsenäinen jatko-osa Dwar7s Fallille. Tarjolla on kädenrakennusta, työläistenasettelua, resurssinhallintaa ja tornipuolustuselementtejä. Talvesta selviäminen vaatii pelaajilta yhteistyötä, mutta vain yksi voi voittaa. Peli maksaa 50 dollaria ja postit päälle. Toimitus on luvattu elokuulle 2018 ja on veroton. Kampanja löytyy täältä.

Thunder in the East on ensimmäinen peli Frank Chadwickin uudessa European Theater of Operations -sarjassa. Nyt ollaan perinteisen heksa-ja-kountteri-sotapelaamisen äärellä, pelin kestoksikin luvataan 8–12 tuntia. Perinteisten monsterien monimutkaisuutta ei kuitenkaan ole tarjolla; peli on iso, mutta säännöiltään suoraviivainen. Peli maksaa 99 dollaria ja postikuluja on odotettavissa vielä siihen lisäksi. Toimitus on veroton ja luvattu elokuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Tulevat lautapelitapahtumat

  • 5.–7.1.2018 järjestetään Suomen lautapeliseuran pitkäaikaisin pelitapahtuma Kinkkucon Kuopiossa. Lisätietoja löytyy Lautapeliseuran foorumilta.
  • 13.–14.1.2018 Suomen Pelimuseo juhlii yksivuotissynttäreitään. Peliaiheisessa ohjelmassa pääpaino on videopeleissä, mutta lautapeliasiaakin sivutaan.
  • 16.–18.3.2018 järjestetään Joensuussa JokiCon. Tapahtuman ohjelmassa on viikonlopun verran vapaata pelaamista ja lisäksi mahdollisesti miniatyyripeli- ja Magic-turnauksia. Lisätietoja löytyy Lautapeliseuran foorumilta.
  • 27.–29.7.2018 pidetään Ropecon 2018. Tällä hetkellä Ropeconille haetaan tekijöitä.

Lautapelioppaan viikon tapahtumat

Lautapeliblogien viikon jutut

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Viikkokatsaus 1.1.2018: Uusi vuosi, uusi listaykkönen”

Muistaako kukaan muu, mutta eikö Caylys ollut lyhyesti Bgg:n ykkönen pian ilmestymisensä jälkeen? Vai olenko väärässä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *