Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli -voittajat 2015

Vuoden 2015 Vuoden peli -voittajat ovat: Mucca Pazza, Port Royal, New York 1901 ja Huhupuheita.

Vuoden strategiapeli 2015Vuoden peli -voittajat on valittu. Suomen leluyhdistys ry:n järjestämän kilpailun voittivat vuonna 2015:

Tänä vuonna mentiin siis vahvasti Competon tahtiin, Lautapelit.fi nappasi ainoastaan perhepelien sarjan voiton. Tässä sarjassa Competo ei päässytkään finaaliin.

Mucca Pazzan kansiLastenpelisarjan voittaja Mucca Pazza on alunperin Zochin julkaisema peli, jossa eläinten päät, keskivartalot ja jalat ovat menneet sekaisin. Pelaajien tehtävänä on saada eläimet koottua oikeaan malliin liu’uttamalla eläinten ruumiinosia kuvaavia laattoja pelilaudalla sivusuunnassa. Joka vuoro on kolme siirtoa, joilla saa yrittää saada eläimiä ojennukseen.

Port Royalin kansiPerhepelisarjan voitti Port Royal, Karibianmerelle sijoittuva korttipeli, jossa kerätään rahaa kauppalaivoilla ja ostellaan kortteja, joilla saadaan täytettyä hyvin pisteitä tuottavien tutkimusmatkojen ehtoja tai vaihtoehtoisesti saadaan hieman pisteitä ja kaikenlaisia elämää helpottavia etuja. Pelin jujuna on onnenkoetusmekaniikka, jossa nostamalla pöytään paljon erivärisiä laivoja voi voittaa kunnon potin, mutta kahden samanvärisen laivan näkyminen lopettaa vuoron välittömästi ilman mahdollisuutta ostaa mitään.

New York 1901:n kansiStrategiapelisarjan ykkönen oli New York 1901, kaupunginrakentelupeli, jossa rakennetaan pilvenpiirtäjiä Manhattanin maineikkaille kaduille pilvenpiirtäjien kultakaudella. Korkeimmat ja parhaimmat pilvenpiirtäjät rakentanut vie voiton. New York 1901 on Menolipun raskausluokkaa oleva fiksumpi perhepeli, joka vaikuttaa sääntöjen perusteella ihan hyvältä peliltä. Peliharrastajan näkökulmasta tähän olisi voinut valita jotain järeämpääkin, mutta strategiapeli pitää tässä yhteydessä ymmärtää vähän toisin.

Huhupuheita-kansiUuden partypelisarjan voittaja oli Huhupuheita, joka ottaa vanhan rikkinäinen puhelin -leikin ja tekee siitä hauskan partypelin. Jokainen saa aiheen, josta piirtää kuvan. Kuvat annetaan seuraavalle pelaajalle, joka arvaa, mitä kuvat esittävät. Arvaukset menevät seuraavalle pelaajalle, joka piirtää niistä kuvan ja niin edelleen – kuten arvata saattaa, peli on sitä hauskempaa, mitä enemmän pelaajia on.

English summary

Finnish Game of the Year awards have been handed out. The winners are:

  • Children’s Game of the Year: Mucca Pazza (Zoch 2013, Competo 2015)
  • Family Game of the Year: Port Royal (Pegasus Spiele 2013, Lautapelit.fi 2015)
  • Strategy Game of the Year: New York 1901 (Blue Orange 2015, Competo 2015)
  • Party Game of the Year: Telestrations (USAOpoly 2009, Competo 2014)

The publishers nominate their games in the different categories. Each publisher is allowed to nominate three games per category, and nominating games costs couple of hundred euros. Each category has a separate jury. Children’s jury is made of kindergarten teachers, the other juries are made of journalists.

The juries play the games and choose three finalists. The final winners are decided by the juries, but game retailers will have a vote on the winners as well.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Vuoden peli -voittajat 2015”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *