Kategoriat
Artikkelit

Rory’s Story Cubes

Rory’s Story Cubes on erittäin yksinkertainen idea, joka toimii fantastisen hyvin. Tarinakuutiot eivät välttämättä ole aivan ainutlaatuinen tai edes uusi idea, mutta toteutus on sen verran nokkela, että tuote on monet palkintonsa ansainnut.

Pienestä, viehättävästä paketista löytyy yhdeksän noppaa, joissa on erilaisia kuvioita. Kuvat ovat mukavan moniselitteisiä, tajusin esimerkiksi vasta myöhemmin että kummitukseksi mieltämäni kuvio olikin toisin päin katsottuna selvä liekki. Tarinakuutioiden idea on yksinkertainen: heitä nopat ja kerro tarina, jossa noppien kuviot esiintyvät jollain tavalla.

Rory's Story CubesTarinakuutiot ovat mahtava tarinankerronnan apuväline meille, joita ei ole varsinaisesti tarinankerronnan lahjalla siunattu. Nopista saa mukavasti aineksia pieneen tarinaan ja hauskan haasteen, kun yrittää sommitella hyvin monimuotoiset elementit samaan kertomukseen.

Nopista ja tarinankerronnasta on helppo kehitellä erilaisia pelejä, joissa tarinankerrontavuoro siirtyy pelaajalta toiselle ja noppia heitetään uudestaan — mahdollisuuksia on paljon.

Tarinakuutiot toimivat hienosti myös lasten kanssa. Viisivuotias poikani pitää tarinoista ja pyytää kertomaan tarinoita noppien avulla. On myös mukava kuunnella lasten kehittelemiä tarinoita, pelin idea on niin helppo että viisivuotiaskin sen oivaltaa ja osaa kehitellä omia tarinoitaan.

Tyylikkääseen pieneen rasiaan pakatut nopat ovat erinomainen lahjaidea ja loistava hankinta etenkin lapsiperheisiin ja muille tarinankerronnan ystäville. BoardGameGeekissä joku kertoi käyttävänsä noppia roolipeleissä — siinäkin on oiva käyttötapa.

Nopat on kehitellyt Rory O’Connor ja julkaissut The Creativity Hub. Suomeen nopat on tuonut Competo, joten niitä saanee tavarataloista ja lelukaupoista, joissa Competon pelejä myydään. Nopat saa myös iPhonelle ja iPadille.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Rory’s Story Cubes”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *