Kategoriat
Artikkelit

Lautapelikahvila Tavernan kuulumisia

Tamperelainen lautapelikahvila Taverna on toiminut lähes vuoden verran. Lautapeliopas kyseli kahvilanpitäjien kuulumisia ja fiiliksiä matkan varrelta.

Lautapelikahvila Taverna on palvellut tamperelaisia lautapelaajia jo lähes vuoden verran. Oli siis aika tarkistaa, millaisilla mielillä ovat Tavernan pyörittäjät. Ainakin asiakkaan näkökulmasta Taverna on toiminut vallan mainiosti. Kysymyksiin vastailivat Viivi Harra ja Jani Mikkonen.

Jutun kuvitus on poimittu Tavernan Instagram-tililtä.

Zen ja kahvilanpitämisen taito

Miten on, onko Tavernan pyörittäminen ollut hauskaa?

“Kahvilan pyörittäminen on tähän asti tuntunut oikein mukavalta”, Tavernasta kommentoidaan. “Näin lähes vuoden jälkeen tuntuu, että päivittäisistä rutiineista on viimein saatu kiinni, ja vaikka vielä on paljon opittavaa ja kehitettävää (eikä tällaisesta työstä kai koskaan täysin valmista voi tullakaan), uskallamme viimein ehkä sanoa, että osaamme tämän homman.”

Taloudellinen kannattavuus on tietysti kiinnostava asia, lähinnä siltä kantilta, mitä se merkitsee toiminnan jatkuvuuden suhteen. Onko lautapelikahvilan pyörittäminen ollut taloudellisesti kannattavaa?

“Taloudellisesti meillä menee aloittelevan yrityksen näkökulmasta hyvin. Toisin sanoen, vuodenvaihteen jälkeen Tavernan pyörittäminen on ollut taloudellisesta näkökulmasta katsoen kannattavaa toimintaa”, Tavernan pyörittäjät kertovat. “Vielä on tässäkin tietysti paaluja jotka haluamme saavuttaa, mutta juuri nyt voimme jatkaa hyvillä mielin eteenpäin.”

Asiakaslähtöistä kehitystä

Millaisia odotuksia kahvilan pitämisen suhteen oli, ja miten ne ovat toteutuneet?

“Kahvilan ylläpitämisessä osattiinkin odottaa sekä haasteita että onnistumisia”, Tavernasta kerrotaan. “Koska emme ihan alkuun tienneet, miten konsepti lähtee liikkeelle ja mukautuu Suomen (ja Tampereen) olosuhteisiin, olemme joutuneet matkan varrella tekemään useita pieniä ja isoja muutoksia toimintaan. Näitä ovat esimerkiksi aukiolojen muuttaminen iltapainotteisiksi ja menun räätälöiminen asiakkaiden tarpeisiin sopivaksi.”

Asiakkaan näkökulmasta tosiaan vaikuttaa siltä, että asiakkaiden näkemyksiä kuunnellaan tarkasti, ja tämä kahvilasta vahvistetaankin:

“Koska olemme pieni ja joustava yritys, asiakkaiden mielipiteillä ja toiveilla on oikeasti väliä; tämä näkyy muun muassa pelivalikoimaan tulevissa uutuuksissa, jotka ovat usein asiakkaiden puolelta paljon toivottuja nimikkeitä.”

Asiakkaat ovat tarjonneet myös positiivisimmat elämykset kahvilanpitäjille:

“Erityisen positiivisena yllätyksenä meille on tullut se, kuinka hyvin meidät on otettu vastaan asiakkaiden puolelta. Meistä on mukava nähdä meillä viihtyviä asiakkaita, kuulla kehuja meidän konseptista ja saada hyvää palautetta. Sellaiset asiat saavat meidät tulemaan pois tiskin takaa ja auttamaan pelien kanssa, kertomaan suosituksia, ja järjestämään tapahtumia sekä olemaan mukana niissä.”

Miten kävijäkunta jakautuu satunnaisempiin pelailijoihin ja hc-peliharrastajiin? Näppituntumalla näyttäisi siltä, että samoja naamoja näkee usein, mutta joukkoon mahtuu paljon myös vähemmän kokeneita lautapelaajia.

“Kävijäkunta on meillä todella laajaa”, Tavernasta vahvistetaan. “Satunnaisempia pelaajia on selvästi suurempi määrä, toisaalta hc-pelaajien käynti meillä on säännöllisempää.”

Asiakkaita palvellaan myös pelipuolella.

“Asiakkaita saa auttaa pelien valinnassa useamman kerran viikossa; tämä on meille mukavaa hommaa ja muutenkin täysin ymmärrettävää, sillä tavalliselle satunnaispelaajalle voi tulla ylitarjonnasta johtuva vaikeus valita. Sääntöjen kanssa yritämme auttaa sen verran, miten oma työmäärämme sen sallii. Valitettavasti emme kiireisinä päivinä pysty nopeaa pikaselostusta pidempää apua antamaan, toisaalta hiljaisina hetkinä hyppäämme mielellämme neuvomaan pidemmäksikin aikaa”, Tavernasta kerrotaan.

Pelivalikoima elää asiakkaiden toiveista

Pelivalikoimasta ykkönen nousee esille selvästi:

“Tällä hetkellä kovimmassa käytössä on ehdottomasti ollut Terraforming Mars, joka myös yllätti siinä miten paljon sitä onkaan viimeisen kuukauden ajan pelattu”, Tavernasta kerrotaan. Muuten suosikit ovat tuttuja. “Varsinaisia yllättäjiä hittipeleissä ei oikeastaan ole ollut. Kestoklassikot meidän pelipöydillä ovat selkeästi olleet Menolippu, Catan, Pandemia, Mysterium, Arkham Horror, Dead of Winter, Alias, Huojuva Torni ja eri tietovisat. Selkeä trendi siis siinä, että vanhat pelit jyräävät edelleen, vaikka meille uusia nimikkeitä tulee lähes kuukausittain.”

Pelikokoelmaa on kehitetty asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Yksi suurimmista puutteista saatiin hiljattain paikattua:

“Meille toivottiin pitkään ja useammalta taholta Blokusta, ja saimme sen lopulta hyllyymme”, Tavernasta kerrotaan. “Edelleen puuttuvien listalla komeilee vähän raskaampia harrastajapelejä, kuten Terra Mystica ja Scythe. Myös muita Lovecraft-pelejä on toivottu tasaisesti, kuten Mansions of Madness ja Eldritch Horror. Laitamme kyllä jokaisen toiveen harkintaan ja pyrimme kehittämään pelikirjastostamme jatkuvasti mahdollisimman kiinnostavan ja monipuolisen.”

Taverna löytyy Tampereen keskustasta osoitteesta Puutarhakatu 13. Taverna avaa ovensa viikolla klo 15 ja viikonloppuisin klo 12, ja menee kiinni arkisin klo 22, perjantaisin ja lauantaisin klo 24 ja sunnuntaisin klo 18. Maanantait Taverna on kiinni. Tiistaisin ohjelmassa on mahjongia, torstaisin ohjattua peluutusta vaihtuvin pelein. Facebookista löytyy Boardgames & Chill -ryhmä, josta löytyy peliseuraa Tavernaan ja tietoa Tavernan turnauksista ja tapahtumista.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *