Kategoriat
Videot ja podcastit

Lautapelituubi: 1990-luvun parhaat pelit

Tällä viikolla käydään läpi vanhempia pelejä eli top 10 parasta 1990-luvun peliä.

Minun suosikkipelieni joukkoon mahtuu enemmän 1990-luvun pelejä kuin vaikkapa BGG:n sadan parhaan joukkoon, mutta havaittavissa on selvää painotusta vuosikymmenen loppupuolelle. Taisi se Catanin ilmestyminen vuonna 1995 olla ihan todellinen vedenjakaja.

Mitkä ovat sinun suosikkipelisi 1990-luvulta?

Videon seuraksi luvattu soittolista eli 25 parasta ysäribiisiä löytyy täältä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelituubi: 1990-luvun parhaat pelit”

Hei,
Olen yrittänyt löytää listaa kaikista Suomessa myydyistä/painetuista lautapeleistä 90-luvulla. Tarkemmin olen yrittänyt löytää paria tiettyä peliä tuolta ajalta, mutta en muista tarkkoja nimiä.
Ensimmäinen on Kolumbuksen löytöretket tai vastaava. Ulkoasultaan suht valkoinen missä sit pelin nimi ja jonkinsortin kartta.
Osaisinko neuvoa mistä lähteä etsimään kyseistä tuotetta?

Tiia, tuollaista listaa tuskin on kukaan tehnyt. Peleistä voi kysellä Facebookissa Lautapelifanaatikot-ryhmässä, sieltä löytyy kovan luokan tietäjiä, jotka voivat tunnistaa pelit.

Tuo Kolumbuksen löytöretket tuo mieleen pari peliä: vuodelta 1991 olevan Kolumbuksen ja Uudet löytöretket. Olisiko jompikumpi näistä? Molemmat ovat sen verran vanhaa tavaraa, että käytettynä ja kirppareilta pitää etsiä, Facebookin Lautapelikirppis on yksi parhaista paikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *