Kategoriat
Peliarvostelut

Bendomino

Perinteinen dominopeli saa Bendominossa uuden kierteen: laatat eivät ole suoria, vaan 120 asteen mutkalla. Kierteiset laatat tuovat peliin uusia mahdollisuuksia.

Dominopalikat ovat todella vanha keksintö ja niiden avulla voi pelata useita erilaisia pelejä. Tällä kertaa arvostelupöydälleni saapui Bendomino, jota voisi luonnehtia dominoksi pienellä kierteellä varustettuna.

Pelin idea

Bendomino on säännöiltään identtinen klassisen dominon kanssa. Peli sisältää 28 laattaa, joissa on kuvattuna luvut yhdestä kuuteen. Laattoja voi kytkeä toisiinsa, jos niiden päissä olevat numerot täsmäävät. Jos omista laatoista ei löydy sopivaa, joutuu nostamaan lisää kunnes sopiva palikka nousee käteen.

Peli päättyy, kun joku pääsee kaikista laatoista eroon tai mikäli pöytään ei voi enää pelata yhtään uutta laattaa.Bendominot

Kierteiset palikat

Bendominon ainoa uusi piirre löytyy sen laatoista. Jokainen kaartaa 120 astetta, joten kolmella voi muodostaa halutessaan täydellisen ympyrän. Tämä ominaisuus tuo peliin uuden ulottuvuuden, sillä laattoja ovelasti pelaamalla voi rajoittaa huomattavasti vastustajien liikkumatilaa.

Parhaimmillaan voi pakottaa toisen pelaamaan juuri tiettyyn suuntaan kaartuvan ja tietyn pistearvon sisältävän laatan. Täsmällisen vastineen löytymiseen saattaa joutua nostamaan reilusti uusia laattoja.

Kierteelle väännetyt palikat ovat jänniä, mutta lopulta kyseessä on kuitenkin tyypillinen dominopeli. Jos ikivanha klassikko ei kiinnosta tavallisillakaan laatoilla pelattuna, ei Bendominoakaan kannata hankkia.

Faktat Bendominosta

Suunnittelija:

Julkaisija: Blue Orange (2007)

Mutkikkuus: Peruspelin säännöt ovat todella yksinkertaiset.

Onnen vaikutus: Suurehko. Käteen satunnaisesti nostetut laatat saattavat pilata pelin jo alussa. Hyvät pelaajat voivat kuitenkin arvioida toisten pelaajien laattoja ja täten vähentää onnen vaikutusta.

Vuorovaikutus: Vastustajien tekemisiin reagoidaan jatkuvasti ja heidän kädessään olevia laattoja voi pyrkiä arvioimaan omien ja pelattujen palikoiden avulla.

Teema: Dominopalikoista löytyy yhtä paljon teemaa kuin korttipakasta.

Uudelleenpelattavuus: Riippuu kiinnostuksesta dominoa kohtaan.

Kieliriippuvuus: Dominon säännöt löytyvät useista paikoista suomeksi ja pelaaminen onnistuu niiden avulla täydellisesti. Bendominon mukana ei tule kuitenkaan suomenkielisiä sääntöjä.

Pelaajamäärä: 2–4

Pituus: 10–15 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *