Kategoriat
Peliarvostelut

Eggs and Empires

Seikkailijat etsivät lohikäärmeenmunia. Kuka osaa pelata korttinsa niin, että omat hahmot löytävät mahdollisimman runsaan saaliin lohikäärmeenmunia? Eggs and Empires on kepeä fantasia-aiheinen filleripeli.

Eggs and Empires in vuonna 2014 joukkorahoituksen avulla julkaistu korttipeli, jossa pelaajat keräävät lohikäärmeen munia seikkailijoita hyödyntäen. Vaikka Love Letterin vaikutus on selvästi nähtävissä, on pelissä riittävästi omaa, jotta sitä tulee pelattua.

Pelin idea

Eggs and Empiresin kansiPelaajat johtavat seikkailijoiden joukkoa ja yrittävät lohikäärmeen munia keräämällä saada eniten voittopisteitä.

Jokainen pelaaja saa pelin alussa itselleen kymmenen seikkailijakortin pakan. Jokaisella seikkailijakortilla on pistearvo, sekä mahdollinen erikoisominaisuus. Vuorollaan pelaaja pelaa yhden kolmesta käsikortistaan pöytään. Korkeimman pistemäärän kortin kierroksella pelannut pelaaja valitsee munan ensimmäisenä.

Kun munat on valittu, katsotaan korttien erikoisominaisuus järjestyksessä. Erikoisominaisuus saattaa vielä muuttaa lohikäärmeen munan omistajaa. Esimerkiksi Paimen-kortin arvo on 3, sen erikoisominaisuus kuitenkin kertoo että se ohittaa aina Seppä-kortin, jonka arvo on korkeampi. Jos kierroksella pelattiin molemmat kortit, voittaa Paimen Seppä-kortin pelanneen pelaajan.

Jokaisen kierroksen alussa nostetaan yksi kortti käteen, niin että kädessä on kolme korttia ja paljastetaan kaksi lohikäärmeenmunaa pöytään. Pöydässä olevien korttien määrä vaihtelee hieman pelaaja määrän mukaan. Peliä pelataan tällä tavalla, kunnes kädessä on vain yksi kortti, jolloin lasketaan pisteet. Eniten pisteitä kerännyt pelaaja saa itselleen lohikäärmeen munaa kuvaavan merkin ja kun jokin pelaajista kerää kolmannen merkin, voittaa hän pelin.

Vaihteleva ja kaikessa yksinkertaisuudessaan hauska

Peli on hauska ja säännöiltään yksinkertainen. Pelissä on negatiivisia pisteitä antavia lohikäärmeen munia, joten aina ei välttämättä ole viisasta pelata korkeinta korttia kädestään. Toisaalta jos ei pelaa, niin lohikäärmeen muna voi jäädä saamatta.

Testipelien aikana nähtiin paljonkin kierroksia, joilla arvolla kaksi olevan kortin pöytään pelannut sai valita ensimmäisenä kortin pöydästä. Korttien ominaisuudet ovat ilahduttavan monipuolisia ja niiden hyödyntämisen oppii ensimmäisen pelin aikana melko hyvin.

Peli sopii hyvin filleripeliksi kahdella pelaajalla, mutta useampi pelaaja kasvattaa pelin pituuden noin puoleen tuntiin. Peli toimii hyvin kahdella, mutta tulee huomattavasti mielenkiintoisemmaksi useammalla pelaajalla.

Pelin kortteja. Kuva: Matt Riddle
Kuva: Matt Riddle

Eggs and Empires

Suunnittelija: ,

Julkaisija: Eagle-Gryphon Games (2014)

Mutkikkuus: Pelin perusmekaniikat ovat helpot.

Onnen vaikutus: Tuurin vaikutus pelissä on vahva, se on tärkeä osa peliä. Pelattujen korttien muistamisesta on selkeästi hyötyä pelin edetessä.

Vuorovaikutus: Pelaajien välillä on riittävästi vuorovaikutusta.

Teema: Pelin teema on mukava ja toimii riittävän hyvin.

Uudelleenpelattavuus: Hyvä.

Kieliriippuvuus: Korteissa on hieman tekstiä englanniksi.

Pelaajamäärä: 2–6

Pituus: 30–40 minuuttia (kahdella pelaajalla 20 minuuttia)

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Yksi vastaus aiheeseen “Eggs and Empires”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *