Kategoriat
Peliarvostelut

Match Madness

Nopeustesti Match Madnessissa pitää omista kuutioista väkerrellä kortin osoittama kuvio mahdollisimman nopeasti. Nopein suoriutuja voittaa.

Match Madness on Jeppe Norskerin suunnittelema, vuonna 2016 julkaistu nopea hahmotuskykyä vaativa peli, jossa nopeimmat voittavat.

Peli nappasi Tanskassa paikallisen leluyhdistyksen myöntämän parhaan perhepelin Årets Familiespil -palkinnon vuonna 2017.

Suoraviivaista kuvionmuodostusta

Match Madnessin kansiPeli on hyvin suoraviivainen ja säännöt ovat sopivan lyhyet. Pelin alussa jokainen pelaaja ottaa viisi palikkaa. Sitten valitaan pelattavien kierrosten määrä ja otetaan peliin niin monta kuviokorttia. Kuviot korteissa vaihtelevat, mutta ovat vaikeustasoltaan jokseenkin samanlaisia.

Jokaisella kierroksella käännetään yksi kuviokortti pelaajien nähtäville ja se, joka saa kuutioistaan koottua samanlaisen kuvion ensimmäisenä, saa kortin. Kun viimeinen kortti on ratkaistu, peli loppuu ja voittaja on se, jolla on pelin lopussa eniten kortteja kasassa.

Jos tekee virheen eli yrittää ottaa kortin, vaikka oma kuvio ei täsmää, ei saa yrittää uudestaan samalla kierroksella.

Yksinkertaisesta on moneksi

Match Madness on erittäin helppo peli: sen säännöt on ovat yksinkertaiset ja eivät vaadi sen kummempaa tarkastelua. Aikuisten kesken peliä voi pelata esimerkiksi illanvietoissa, joihin peli sopii hyvin korvaamaan Huojuvaa tornia.

Lapset viihtyvät pelin parissa varmasti hetkisen ja haastettakin löytyy. Pelin uudelleenpeluuarvo on rajallinen, mutta riittää varmasti pitkälle.

Match Madnessia on mukava pelata ja useiden testipelien jälkeen oli huomattavissa, että kun palikat oppii tuntemaan, tulee nopeus entistä merkittävämpään asemaan. Kilpailua syntyi ja onnistumisen huudahduksiakin kuului.

Match Madness -peli
Kuva: Tero Oksala

Faktat Match Madnessista

Suunnittelija:

Julkaisija: FoxMind (2016), Leikkien (2017)

Mutkikkuus: Pelin säännöt ovat erittäin yksinkertaiset ja helpot ymmärtää.

Onnen vaikutus: Pelissä ei ole tuurielementtejä. Kuviokortti on satunnainen, mutta vaikuttaa kaikkiin pelaajiin samalla tavalla.

Vuorovaikutus: Jokainen rakentaa omaa kuviotaan ja nopein vie voiton.

Teema: Peli on täysin abstraktia palikoiden pyörittelyä.

Uudelleenpelattavuus: Kohtuullisen hyvä.

Kieliriippuvuus: Täysin kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2–4

Pituus: 20 minuuttia, mutta säädettävissä pidemmäksi tai lyhyemmäksi.

close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *