Kategoriat
Peliarvostelut

Coral Reef

Tacticin Coral Reef -pelissä pelaajat etsivät aarteita koralliriutan kätköistä. Muumi Viidakkoseikkailu -peli on saanut uuden merellisen teeman.

Koralliriutat ja niiden hyvinvointi on saanut paljon palstatilaa viime vuosina (hyvästä syystä, sillä riutat ovat kovaa vauhtia kuolemassa kokonaan pois) ja on hienoa, että Tacticin uusi perheen pienimmille suunnattu Coral Reef tuo koralliriuttojen monimuotoisen eläimistön myös suomalaisille pelipöydille.

Koreat komponentit ja muoviset maalatut eläinminiatyyrit luovat tunnelman, mutta miten muuten riutan elämä näkyy pelissä? Peli on ainakin teemansa suhteen joustava: Coral Reef on nimittäin tismalleen sama peli kuin aikaisempi Muumi viidakkoseikkailu, vain uudella kuvituksella.

Pelin idea

Coral Reefin kansiCoral Reefin idea on hyvin yksinkertainen – kokoa pelilauta, nosta tehtäväkortti, etsi ja osoita pelilaudalta kortin osoittamat merieläimet nopeammin kuin kanssapelaajasi.

Pelilauta, joka kuvaa koralliriuttaa ja sen merieläimiä, koostuu kahdestatoista kaksipuoleisesta palasta, mikä mahdollistaa helpomman tai vaikeamman pelin ja tekee jokaisesta pelistä vähän erilaisen, kun merieläimet eivät ole aina samassa paikassa. Tehtäväkortteja on runsaasti ja niissä on kuvattuna jokin yhdistelmä merieläimiä, joka pelilaudalta pitää löytää. Lisäksi kortissa voi olla aarrearkun kuva, jolloin kierroksen voittaja löytää myös aarrearkun itselleen.

Kun tehtäväkortti on käännetty, pelaajat etsivät kuumeisesti laudalta pyydettyjä eläimiä ja löydettyään ne, he osoittavat eläimet etusormillaan pelilaudalta.

Kierroksen voittaja saa valita yhden merieläinfiguurin palkinnoksi ja jos jaossa oli myös aarrearkku, tämä ojennetaan hänelle. Peli päättyy, kun yhdellä pelaajista on joko 5 merieläinhahmoa tai 2 aarrearkkua.

Eläinfiguurit
Näyttävät eläinfiguurit voittavat Muumi-pelin pahvilätkät.

Nopeaa, näppärää ja koukuttavaa

Coral Reef on suunnattu perheen pienemmille lapsille ja heille peli erityisen hyvin sopiikin. Yksinkertainen peli-idea ja yhdessä tekeminen opettaa pelaamista lapselle, kun aikuinen on mukana auttamassa. Perheen nuorimmat eivät vielä selviä pelin pelaamisesta keskenään, mutta leikin varjolla vanhemmat voivat opettaa pelaamisen perusteita. Esikouluikäiset lapset selviävät pelin pelaamisesta keskenään, mutta heille kilpaileminen voi olla vaikeaa tai jopa ahdistavaa erityisesti, koska tavoitteena on olla nopeampi kuin muut pelaajat.

Pelin komponentit ovat laadukkaat ja riittävän kiinnostavat, että lapset innostuvat pelistä ja kaksipuoleiset pelilaudat tuovat mukavaa vaihtelua peliin. Yksinkertainen peli-idea ei kuitenkaan kanna vanhempien lasten kanssa kovin monen pelikerran päähän ja siksi Coral Reefiä voi suositella erityisesti pienten lasten kanssa tapahtuvaan lautapelaamisen harjoitteluun.Coral Reef

Faktat Coral Reefistä

Julkaisija: Tactic (2017)

Mutkikkuus: Peli on hyvin yksinkertainen.

Onnen vaikutus: Ei ole, menestys on puhtaasti nopeudesta kiinni.

Vuorovaikutus: Samaan aikaan toimiminen on vuorovaikutteista, jopa niin paljon, että kaikki lapset eivät välttämättä siitä pidä.

Teema: Merellinen aihe on mukavasti läsnä kauniiden komponenttien vuoksi.

Uudelleenpelattavuus: Kestää varmasti pienten kanssa pelaamisen useammankin kerran, mutta vanhempien lapsien kanssa into lopahtaa nopeammin.

Kieliriippuvuus: Täysin kielivapaa, ei edellytä lukutaitoa.

Pelaajamäärä: 2–4

Pituus: 20 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *