Kategoriat
Peliarvostelut

Bam!!

Bam!! on nopeatempoinen peli, jossa torkahtelevat pelaajat jäävät nuolemaan näppejään. Kuka on perheesi tai ystävä porukkasi nopein? Se selviää nyt!

Bam!! on Magic Maze -yhteistyöpelillä tunnetuksi tulleen tanskalaisen Kasper Lappin tuore reaktionopeuspeli, jossa testataan pelaajien hahmontunnistustaidot. Pelin korteissa on joku sarjakuvaäänitehoste – BANG! POW! ZAP! SPLASH! – ja sen ympärillä kahdeksan erilaista värikästä kuviota. Näitä kuvioita pelaajat yrittävät saada soviteltua yhteen mahdollisimman nopeasti.

Bam!!-pelin kansi

Hahmontunnistusta

Jokainen pelaaja saa kahdeksan kortin pakan. Näistä korteista on tarkoitus päästä eroon. Pöydällä on yksi kortti kuvapuoli ylöspäin. Kierroksella jokainen pelaaja kääntää yhtä aikaa pakkansa päällimmäisen kortin, jonka jälkeen pelaajat yrittävät etsiä omasta kortistaan vähintään kaksi vierekkäistä kuviota, jotka löytyvät samassa järjestyksessä myös pöydällä olevasta kortista.

Jos tällainen osuma löytyy, pelaaja asettaa korttinsa pöydällä olevan kortin päälle ja huutaa omassa kortissaan olevan äänitehosteen (me emme huutaneet, se tuntui turhalta). Jokaisella pelaajalla on oma supersankarikortti ja jos yhdistetyissä kuvioissa on tämä väri, pelaaja voi huutaa korttinsa äänitehosteen lisäksi oman supersankarikorttinsa huudon, jolloin saa poistaa omasta pakastaan yhden lisäkortin. Jos onnistuu saamaan kolmen vierekkäisen kuvion rivin, saa huutaa BAM! ja poistaa pakastaan kaksi lisäkorttia.

Pöytään pelattu kortti jää pöydälle laajentamaan pelialuetta ja lisäämään osumien mahdollisuuksia. Ylimääräisenä pakasta poistetut kortit menevät pois pelistä, muut pelaajat laittavat kääntämänsä kortin pakkansa alle ja uusi kierros alkaa. Peli päättyy, kun joku pääsee eroon korteistaan ja voittaa.

Bam!!:n kortteja pöydällä
Peli on jo pitkällä, kun kortteja on saatu pelattua pöydälle paljon. Kuva: Vilma Vihervaara

Nopea ja armoton

Bam!!-matsin kestoksi on annettu noin 15 minuuttia, mutta kokemukseni mukaan kymmenen minuuttia riittää hyvin. Pelin kortit ovat mukavan värikkäät ja selkeät. Bam!! on myös riittävän helppo, jotta lapset voivat pelata sitä ilman aikuisia. Se on perhepelille aina iso plussa.

Peliä suositellaan yli 7-vuotiaille, mutta meidän perheen 6-vuotias omaksui helpot säännöt nopeasti, joten vallan hyvin pienemmät voivat myös pelata. Tässä pelissä nopeat pelaajat dominoivat vahvasti ja hitaammat häviävät aina. Harjoittelu tekee kuitenkin mestarin, jos vaan jaksaa treenata.

Faktat Bam!!:sta

Suunnittelija:

Julkaisija: FoxMind (2020), Leikkien.fi (2023)

Onnen vaikutus: Vähäinen, nopein pelaaja voittaa.

Vuorovaikutus: Kaikki rakentavat samaa pelialuetta ja joku voi viedä paikan juuri nenäsi edestä.

Teema: Kuvitus viittaa supersankarisarjakuviin, mutta itse pelissä se ei kuitenkaan näy lainkaan.

Uudelleenpelattavuus: Lapset voivat pelatakin tätä monta kertaa putkeen, aikuisille riittää muutama erä.

Kieliriippuvuus: Pelissä ei tarvitse lukutaitoa

Pelaajamäärä: 2–6, mutta harjoitella voi hyvin yksinkin.

Pituus: 10–15 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *