Kategoriat
Peliarvostelut

World of Warcraft: The Board Game

Nettiroolipeli World of Warcraft on varmasti kaikille tietokonepelien maailmaa seuranneille tuttu. Valtavan suosittu peli on poikinut paljon muuta oheistavaraa ja lautapeli on luonnollinen osa peliperhettä. Nettipelin maailma on rikas ja monipuolinen ja soveltuu mainiosti myös lautapelin taustaksi.

World of Warcraft istuu mainiosti Fantasy Flightin eeppisen mittakaavan pelien joukkoon. Valtavasta laatikosta paljastuu suuri pelilauta, läjä miniatyyrejä, satoja kortteja ja paljon muuta sälää. Pelipöydän on syytä olla tilava ja aikaa runsaasti.

Pelin idea

World of Warcraftin kansiPelaajat jakautuvat kahteen joukkueeseen, Allianceen ja Hordeen, kuten nettipelissäkin. Pelaajat valitsevat hahmonsa 16 erilaisesta, saavat ensimmäiset tehtävänsä ja lähtevät seikkailemaan. Pelaajat voivat liikkua ympäriinsä, käydä ostoksilla kaupungissa, taistella hirviöitä vastaan, harjoittaa taitojaan ja niin edelleen.

Pelin lopullisena tavoitteena on kehittää oman joukkueen hahmoista rajatun aikamäärän sisällä kykeneviä voittamaan paha Overlord. Toinen vaihtoehto on lopullinen taistelu toista joukkuetta vastaan — viimeisenä hengissä oleva voittaa.

Hahmonkehityksessä on paljon mahdollisuuksia erilaisiin kehityssuuntiin ja taistelumekanismit toimivat, joten mikäli tällainen roolipelinomainen toiminta kiinnostaa, World of Warcraft maistuu varmasti. Mikäli teema ja tunnelma eivät kiinnosta, peli on tylsä ja itseään toistava.

Lisäosat

Shadow of War -lisäosa sisältää satoja uusia kortteja, jotka laajentavat peruspeliä ja tuovat aivan uusia ideoita peliin. Uusia esineitä, kykyjä hahmoille, aseita Overlordille ja niin edelleen — Shadow of War tuo peruspelille lisää uudelleenpelaamisarvoa ja on siksi hyvä hankinta kaikille, jotka pelaavat World of Warcraftia säännöllisesti. The Burning Crusade laajentaa samaten peruspeliä kuten samanniminen lisäosa nettipeliä.

Fantasy Flight Games on julkaissut myös World of Warcraft: The Adventure Gamen, joka on World of Warcraftin maailmaan sijoittuva nopeatempoisempi, noin 90 minuutissa pelattava seikkailupeli.

Suunnittelija: ,
Julkaisija: Fantasy Flight Games
Ilmestymisvuosi: 2005
Pelaajamäärä: 2-6
Pituus: 120-240 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “World of Warcraft: The Board Game”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *