Save Doctor Lucky

Kill Doctor Lucky on saanut seuraajan. Tai, oikeastaan, edeltäjän. Save Doctor Lucky sijoittuu aikaan kun tuo suuri filantrooppi, tohtori Lucky oli nuorempi ja matkusti Atlantin yli titaaniset mittasuhteet omaavalla, uppoamattomaksi väitetyllä valtameriristeilijällä joka luonnollisesti kohtasi kohtalonsa törmättyään jäävuoreen. Tohtori Lucky kuitenkin pelastui ja historiankirjoihin on merkitty, kenen ansiosta.

Pelin idea

Save Doctor Luckyn kansiPelaajat siis yrittävät pelastaa Tohtori Luckyä uppoavasta laivasta. Mekaniikka on jokseenkin sama kuin Kill Doctor Luckyssä, mutta muutama ratkaiseva ero peleillä on.

Ensimmäinen on luonnollisesti se, ettei tohtoria yritetä tappaa. Korteissa on aseiden sijasta pelastuskeinoja, joilla tohtoria yritetään pitää hengissä. Mikä olennaisinta, kun Kill Doctor Luckyssä pyrittiin tappamaan tohtori niin ettei kukaan näe, Save Doctor Luckyssä jonkun pitää nähdä uroteko, sillä muuten ei ole mahdollisuutta päästä historiankirjoihin suurena sankarina.

Kartanon sijasta tapahtumapaikkana on uppoava laiva ja uppoaminen taas on toteutettu kerrassaan nokkelasti. Lauta muodostuu neljästä kannesta. Kortit jaetaan neljään pinoon, yksi jokaista kantta kohden. Pelaajat nostavat kortteja alimman kannen pinosta ja kun pino loppuu, kansi uppoaa. Kaikki sillä kannella olevat pelaajat nostetaan seuraavalle ja jatkossa tohtori ohittaa sillä kannella olevat numerot liikkuessaan ympäri laivaa.

Muutos rajoittaa pelin pituutta hyvin, sillä laiva käy koko ajan yhä ahtaammaksi, jolloin pelastaminen helpottuu.

Toisiaan täydentävät sisarukset

Ratkaisevin ero Save Doctor Luckyn pelattavuudessa on siis se, että peli helpottuu mitä enemmän siinä on pelaajia. Tämä on päinvastoin kuin Kill Doctor Luckyssä.

Kill Doctor Lucky on kuitenkin kahdesta pelistä se parempi. Save Doctor Lucky jää jälkeen huumoriosastolla, eikä peli-ideakaan aiemmin nähtynä hurmaa samalla tavalla. Vuorojen jakautumisen epädemokraattisuuskin on pelastusversiossa enemmän ongelma.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana todettakoon Failure-2-korteista löytyvä kymmenosainen logiikkapuzzle, joka tarjosi hetkeksi ajattelemisen aihetta. Loistava lisäys!

Suunnittelija:
Julkaisija: Cheapass Games
Ilmestymisvuosi: 2000
Pelaajamäärä: 3-7
Pituus: 30 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Save Doctor Lucky

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:11
Aito keskiarvo:2.64
Tasoitettu keskiarvo:3.16
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 5
  • 3: 5
  • 4: 1
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.