Space Walk

Space Walk muistuttaa jonkin verran perinteistä afrikkalaista mancala-peliä. Pelaajien pienet avaruusalukset kiitävät ympäri rataa, kunnes putoavat väistämättä mustaan aukkoon. Peli hyödyntää näppärästi laatikkoaan — pelilauta asetetaan laatikon päälle, joten kun alukset putoavat mustaan aukkoon, ne putoavat laatikon sisälle. Näin peli siivoaa itse itsensä edetessään!

Space Walk valittiin vuonna 1999 Vuoden peli -palkinnon voittajaksi perhepelien sarjassa.

Pelin idea

Space Walkin kansiKyse on kilpajuoksusta, jossa ei ole lainkaan satunnaistekijöitä. Alukset eivät liiku noppaa heittämällä, vaan mekaniikka on ovelampi. Aluksia on kolmea eri kokoa. Pieniä on eniten, mutta isoimmista saa pelin lopussa eniten pisteitä. Pelaaja voi vuorollaan liikuttaa yhtä laudalla olevaa alusryhmää sillä edellytyksellä, että ryhmässä on vähintään yksi oma alus.

Kun ryhmä liikkuu, alukset siirtyvät eteenpäin ja ryhmä hajoaa. Isot alukset liikkuvat ensin. Ryhmän suurin alus hyppää seuraavalle planeetalla, seuraavaksi suurin sitä seuraavalle planeetalle ja niin edelleen. Yhtä suurien alusten kohdalla liikuttaja saa päättää järjestyksen. Vaatii taitoa ja hivenen tuuria asetella alukset siten, että saa omat isot aluksensa siirrettyä mustien aukkojen yli.

Peli päättyy, kun joku pelaajista menettää viimeisen aluksensa. Sen jälkeen lasketaan pisteet. Aluksista saa pisteitä niiden koon mukaan, isoimmista eniten. Eniten aluksiaan säästellyt voittaa.

Hauskaa avaruusrallia

Peli toimii mainiosti. Se sopii kevyeksi välipeliksi kokeneemmallekin porukalle ja toimii hyvin lasten kanssa. Peli on sopiva sekoitus helppoa ja ilkeää, joten sikälikin viihdettä riittää. Ulkoasua on pakko kehua, planeettojen kerrassaan hauska kuvitus on täynnä pientä visuaalista vitsiä.

Suunnittelija:
Julkaisija: Ravensburger
Ilmestymisvuosi: 1999
Pelaajamäärä: 2-5
Pituus: 45 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Space Walk

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:35
Aito keskiarvo:2.74
Tasoitettu keskiarvo:2.96
  • 0: 0
  • 1: 0
  • 2: 12
  • 3: 20
  • 4: 3
  • 5: 0

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.