Kategoriat
Peliarvostelut

Viva Topo!

Ikä: 4+. Kissa jahtaa hiiriä, kun nämä pakenevat kohti juustoparatiisia. Viva Topo! on julmanhauska lastenpeli, joka jaksaa viihdyttää myös aikuisia.

Viva Topo! on varsinaisesti lastenpeli ja varmasti sellaisena erinomainen, mutta näille sivuille se on päässyt, koska peli toimii hyvin myös kevyenä täytepelinä aikuisten kesken. Yllättävän haastava heitä-ja-liiku-tyyppinen peli tarjoaa kiperiä tilanteita myös varttuneille pelaajille, vaikka varsinaisesti pelin ikäsuositus on 4+.

Peli on voittanut vuoden parhaalle lastenpelille myönnettävän Kinderspiel des Jahres -palkinnon vuonna 2003.

Pelin idea

Pelaajat ohjastavat hiiriperheitä, jotka lähtevät kiertämään maailmaa juuston perässä. Tähtäimessä siintävät juustoparatiisin valtavat juustotahkot. Pelaajat etenevät lautaa noppaa heittäen. Ongelmana on vain se, että jokainen heitetty ykkönen — joita on nopassa kaksi — liikuttaa hiirten perässä juoksevaa kissaa, joka syö tielleen sattuvat hiiret.

Pelaajat huomaavat pian, että aika ei riitä viemään kaikkia hiiriä juustoparatiisiin asti, vaan osan on tyydyttävä matkan varrella oleviin vähäisempiin kohteisiin. Oikean lähestymistavan valitseminen vaatii kevyttä riskienarviointia ja todennäköisyyksien pohtimista.

Viva Topo!

Helppoa hupia

Kaksinpelissä kissa on rauhallisempi, neljällä pedolla siitä sen sijaan kuoriutuu melkoinen tappaja — riippuen tosin pelaajien nopanheittotaidoista. Runsas viitosten heittäminen on avain voittoon, mutta tuurin lisäksi tarvitsee hieman harkintaa.

Mikään strategisesti erityisen vaativa peli Viva Topo! ei ole, mutta kissa on sentään yllättävänkin julma. Hutiloivan ja huolimattoman pelaajan hiiret joutuvat syödyiksi. Viva Topo! on kevyttä höttöä, mutta sopii mainiosti välipalaksi nopeaa jännitysviihdettä kaipaaville.

Suunnittelija:
Julkaisija: Selecta, Marektoy
Ilmestymisvuosi: 2006
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 15 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *