
Agricola
Agricolasta muotoutui loppuvuoden 2007 suurin kohupeli, lähinnä kai siksi, että peliä ei ollut vielä laajasti saatavilla. Saksankielistä laitosta — hu...
Agricolasta muotoutui loppuvuoden 2007 suurin kohupeli, lähinnä kai siksi, että peliä ei ollut vielä laajasti saatavilla. Saksankielistä laitosta — hu...
Michael Tummelhoferin eli Bernd Brunnhoferin suunnittelema ja Lautapelit.fi:n suomeksi julkaisema Stone Age – Kivikausi liittyy teemaltaan suhteellis...
Valtavassa laatikossa on paljon puuta ja pahvia – Odinille kelpaavat pidot, suorastaan! A Feast for Odin on massiivinen viikinkiaiheinen peli Uwe Rosenbergiltä.
Vertailua on vaikea välttää: Caverna: The Cave Farmers on päivitetty versio vanhasta suosikista Agricolasta, joka on edelleen yksi suosituimpia lautapelejä. Caverna onnistuu korjaamaan edeltäjänsä puutteita.
Saksalainen suunnittelijapariskunta Inka ja Markus Brand nappasi vuonna 2012 tuplapotin, kun Village voitti sekä Kennerspiel des Jahresin että Deutsch...
Mayat olivat vuoden 2012 kuuma peruna, jolloin heidän kalenteriaan sensaatiohakuisesti tulkinneet rummuttivat maailmanlopun puolesta. Mayoilla kalente...
Kauniissa Everdellin laaksossa kuhisee, kun pienet metsän asukkaat työskentelevät rakentaakseen lisää asutuksia suuren Evertreen vehreitten lehvien suojaisaan varjoon. Rakennettavaa on paljon ja työtä on tehtävä.
Keyflower on Richard Breesen Key-pelisarjan seitsemäs osa ja kerrassaan erinomainen työläistenasettelu- ja huutokauppapeli, jossa rakennetaan kyliä laatoista. Pelissä on paljon pohdittavaa ja monia mielenkiintoisia pelimekaniikkoja. Se toimii myös hienosti eri pelaajamäärillä.
Kickstarter-menestys Anachrony on työläistenasettelua scifi-teemalla, aikamatkustuksella, eksopuvuilla ja monenlaisella muulla outoudella kuorrutettuna.
Meiji-kauden Jokohama oli kuhiseva kaupan keskus, jossa Japanin kupari, silkki ja muut resurssit kohtasivat länsimaiset ostohalut. Kuka tienaa parhaiten?
The Manhattan Project on peli ahkerista tieteilijöistä ja insinööreistä ja ydinpommin rakentamisesta. Nimi viittaa Yhdysvaltojen ydinaseohjelmaan toisen maailmansodan aikana.
Suositun Keyflower-pelin uudessa versiossa rakennellaan Lontoota. Key to the City – London suoraviivaista edeltäjäänsä hieman. Kumpi on parempi? En tiedä.
Uwe Rosenbergin isojen pelien kutistaminen kaksinpelimuotoon jatkuu Cavernalla. Cave vs Cave ei aivan vakuuta Lautapelioppaan arvostelijaa.
Oluenharrastajat lienevät heti kartalla, kun Hallertausta puhutaan. Baijerissa Saksassa sijaitseva alue on maailman suurin humalantuotantoalue. Humalaa pääsee viljelemään myös Uwe Rosenbergin Hallertaussa, toki vain yhtenä osana maanviljelyksen kokonaisuutta.