Kategoriat
Säännöt

Carcassonne: Die Katharer

Laajennus Spielbox-lehden Der Carcassonne Almanach -erikoisnumeron mukana.

Taustaa

Katarismi oli uskonnollinen liike Etelä-Ranskassa 1100 — 1200 -luvulla ja Carcassonnen kaupunki oli yksi sen tukikohdista. Paavi Innocent III julisti ristiretken katarismia vastaan ja vuonna 1209 Carcassonnen kaupunki piiritettiin ja alkoi pitkä sota.

Carcassonne — Die Katharer -laajennusta voi pelata Carcassonne-peruspelin ja sen kaikkien laajennusten kanssa. Neljä pelilaattaa sekoitetaan muiden pelilaattojen joukkoon. Seuraavia poikkeuksia lukuun ottamatta peli pelataan Carcassonnen tavallisten sääntöjen mukaan.

Piiritys

Kaupunki, jossa on yksi tai useampi Katharer-laatta, on piiritetty. Valmiista piiritetystä kaupungista saa vain yhden pisteen per laattaa. Jos kaupungissa on katedraali, jokainen laatta on kahdeen pisteen arvoinen. Jos kaupunki ei valmistu, siitä ei myöskään saa pisteitä.

Varustaminen

Maanviljelijät ruokkivat ja varustavat niin piiritetyt kuin piirittäjätkin. Maanviljelijöiden osalta jokainen piiretty kaupunki lasketaan 8 pisteen arvoisena ja jos pellolla on myös sika, jopa 10 pisteen arvoisena.

Pako

Viereiset luostarit tarjoavat pakopaikan piiritetyille. Jos suoraan Katharer-laatan vieressä (myös kulmittain) on luostari, pelaaja voi siirtää yhden valloitetun kaupungin ritarin takaisin käteensä aina vuoron lopuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.