Kategoriat
Säännöt

Rahaa kuin roskaa

Rahaa kuin roskaa (kuva: Ari Heino / BGG)Rahaa kuin roskaa on syystä tai toisesta yhä suosittu peli. Vuonna 1990 suomeksi ilmestynyt Milton Bradleyn peli on ilmeisesti kirppisten vakiotavaraa. Pelin sääntöjä kysellään tiuhaan, eli säännöt eivät ole pysyneet pelin mukana — kieltämättä joku järki siinäkin vanhassa tavassa, että säännöt olivat pelin kannen sisäpuolella.

Marko Tainio on ystävällisesti skannannut pelin suomenkieliset säännöt, joten sääntöjä kaipaavien ei tarvitse olla hädissään:

Rahaa kuin roskaa -säännöt (n. 460 kt PDF-tiedosto).

Rahaa kuin roskaa löytyi meiltäkin kotoa aikoinaan ja pelin mukana tullut mittava pino setelinippuja — pelissähän ei siis säädetty edes yksittäisillä seteleillä, vaan pelkästään nipuilla — oli komea näky. Muuten peli ei muistaakseni tehnyt sen suurempaa vaikutusta, silkka tuuripeli Rahaa kuin roskaa taisi olla.

close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Rahaa kuin roskaa”

Huuto.netistä ja muista käytetyn tavaran kaupoista kannattaa katsella. Huuto.netissä näkyy parhaillaan olevan pari kappaletta, tosin aika suolaiseen hintaan — 20 euroa + postit on minusta aika riistohinta tuollaisesta pelistä, varsinkin kun kyseessä on käytetty ja kulunut kappale. Makunsa tietysti kullakin.

Kyseistä peliä ei oikein löydy mistään kokonaisena, joten tuo 20+ hinta on ihan kohtuullinen. Ei nyt niin monipuolinen kuin esim.Hero Quest tai Space Crusade, mutta ehdottamasti klassikko, joka pitää löytyä jokaisen keräilijän kokoelmasta.

just eilen ostin kierrätyskeskuksesta hintaan 1,5 euroa. en ikinä maksais esim 20euroa tai edes kymppiä ellen oikeena peliä haluis. kierrätys onkin osottautunut tosi kivaks paikaks löytää kivoja pelejä jollainen toikin on sellaseen hintaan et viitsii ostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.