Rahaa kuin roskaa

Rahaa kuin roskaa (kuva: Ari Heino / BGG)Rahaa kuin roskaa on syystä tai toisesta yhä suosittu peli. Vuonna 1990 suomeksi ilmestynyt Milton Bradleyn peli on ilmeisesti kirppisten vakiotavaraa. Pelin sääntöjä kysellään tiuhaan, eli säännöt eivät ole pysyneet pelin mukana — kieltämättä joku järki siinäkin vanhassa tavassa, että säännöt olivat pelin kannen sisäpuolella.

Marko Tainio on ystävällisesti skannannut pelin suomenkieliset säännöt, joten sääntöjä kaipaavien ei tarvitse olla hädissään:

Rahaa kuin roskaa -säännöt (n. 460 kt PDF-tiedosto).

Rahaa kuin roskaa löytyi meiltäkin kotoa aikoinaan ja pelin mukana tullut mittava pino setelinippuja — pelissähän ei siis säädetty edes yksittäisillä seteleillä, vaan pelkästään nipuilla — oli komea näky. Muuten peli ei muistaakseni tehnyt sen suurempaa vaikutusta, silkka tuuripeli Rahaa kuin roskaa taisi olla.

Osta Löydä lautapelit -kirja

3 thoughts on “Rahaa kuin roskaa”

  1. Huuto.netistä ja muista käytetyn tavaran kaupoista kannattaa katsella. Huuto.netissä näkyy parhaillaan olevan pari kappaletta, tosin aika suolaiseen hintaan — 20 euroa + postit on minusta aika riistohinta tuollaisesta pelistä, varsinkin kun kyseessä on käytetty ja kulunut kappale. Makunsa tietysti kullakin.

  2. Kyseistä peliä ei oikein löydy mistään kokonaisena, joten tuo 20+ hinta on ihan kohtuullinen. Ei nyt niin monipuolinen kuin esim.Hero Quest tai Space Crusade, mutta ehdottamasti klassikko, joka pitää löytyä jokaisen keräilijän kokoelmasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.