Kategoriat
Uutiset

Deutscher Spiele Preis -voittajat 2009

DSP Logo 2009Deutscher Spiele Preis -voittajat vuodelle 2009 on valittu. Kukaan tuskin yllättyy voittajasta: Dominion voitti kisan ylivoimaisesti. Kakkonenkaan ei ole suurensuuri yllätys, Uwe Rosenbergin Le Havre on vuoden vakuuttavimpia peliharrastajapelejä ja siten tässä äänestyksessä vahvoilla.

Tässä lista äänestyksen kymmenen kärjestä pisteineen. Jokainen äänestäjä sai antaa viisi pistettä suosikilleen, neljä pistettä toiseksi parhaalle pelille ja niin edelleen. Dominionin voitto on pisteiden valossa hyvin selvä:

  1. Dominion (Donald Vaccarino, Hans im Glück) 4735
  2. Le Havre (Uwe Rosenberg, Lookout Games) 2559
  3. Pandemia (Matt Leacock, Pegasus Spiele) 2504
  4. Finca (Ralf zur Linde ja Wolfgang Sentker, Hans im Glück) 1695
  5. Small World (Philippe Keyaerts, Days of Wonder) 1155
  6. Valdora (Michael Schacht, ABACUSSPIELE) 1002
  7. Diamonds Club (Rüdiger Dorn, Ravensburger) 911
  8. Through the Ages (Vlaada Chvátil, Pegasus Spiele) 718
  9. Sherwood Forest (Nils Finkemeyer, eggertspiele) 679
  10. Fauna (Friedemann Friese, Hutter Trade/Huch & Friends) 657

Sherwood Forest on pienoinen yllättäjä. Pelillä on BoardGameGeekissä alle sata reittausta ja keskiarvokin alle kuuden. Saksalaiset ilmeisesti pitävät pelistä enemmän. Valdorakin on hieman erikoisempi tapaus, sillä pelistä ei ole ilmestynyt englanninkielistä laitosta.

Parhaan lastenpelin palkinnon pokkasivat Inka ja Markus Brand pelillään Burg der 1000 Spiegel. Tämän pelin on julkaissut Kosmos. Essenin kaupungin Kultainen höyhen -kiertopalkinnon parhaista säännöistä sai Diamonds Club.

Lähde: Deutscher Spiele Preis -sivut

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *