Kategoriat
Uutiset

Age of Industry, Campaign Manager voittivat IGA:t

International Gamers Awards -logoVuoden 2010 International Gamers Awards -palkinnot on jaettu yleisessä sarjassa ja kaksinpelien sarjassa. Parhaaksi strategiapeliksi valittiin Martin Wallacen suunnittelema ja Treefrogin julkaisema Age of Industry. Kaksinpelien sarjan voitti Jason Matthews’in ja Christian Leonhardin suunnittelema ja Z-Man Gamesin julkaisema Campaign Manager 2008.

Age of Industry on suoraviivaistettu versio Wallacen aiemmasta Brassista. Pelaajat ovat teollisen vallankumouksen alkuaikojen pohattoja ja sijoittavat rahojaan raaka-aineiden tuotantoon ja jalostamiseen ja tuotteiden kuljettamiseen tarvittaviin rautateihin. Uusi versio on yksinkertaisempi ja mahdollistaa erilaisilla kartoilla pelaamisen. Lautapelioppaan vuosiäänestyksessä Age of Industry keräsi vain kolme ääntä, mutta peli on sen verran uusi, että ensi vuonna se kerännee enemmän ääniä.

Yleissarjassa ehdolla olivat Age of Industry, Dungeon Lords, Egizia, Endeavor, Fresko, Glen More, Hansa Teutonica, Last Train to Wensleydale, Macao, Power Grid: Factory Manager, Rise of Empires, Shipyard, Vasco da Gama ja World Without End. Wallace oli edustettuna yhteensä kolmella pelillä, joten voitto lienee ansaittu. Larry Levy kuvaili BoardGameGeekissä Age of Industryn voittoa selväksi, sillä peli olisi voittanut kaksinkamppailussa kaikki muut kilpailijansa paitsi Endeavorin. Endeavor taas ei ollut kenenkään äänestäjän mielestä joukon paras peli, joten se karsiutui listalta heti.

Voitto oli Wallacen toinen (edellinen oli Age of Steam) ja Treefrogin ja Mayfairin ensimmäinen.

Kaksinpelisarjan voittaja Campaign Manager 2008 on kuvaus maailman suurimmasta pelistä eli Yhdysvaltojen presidentinvaaleista. Vastakkain ovat Obama ja McCain ja pelaajien tehtävänä on viedä oma puoli voittoon voittamalla ratkaisevat vaa’ankieliosavaltiot.

Kaksinpelisarjassa ehdolla olivat Burger Joint, Campaign Manager 2008, Claustrophobia, Jaipur ja Stronghold.

Leonhard ja Matthews voittivat IGA:n myös edellisellä pelillään (1960: The Making of the President) ja Matthews kuittasi palkinnon myös tämän pelisarjan ensimmäisellä pelillä (Twilight Struggle). Z-Man Gamesille palkinto oli kolmas.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *