Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi tulevia julkaisuja

Carcassonne KorttipeliSyksyllä kuuluu ilmestyä uusi Carcassonne-peli, eikä tämä vuosi tee poikkeusta sääntöön. Lautapelit.fi julkaisee loka-marraskuun aikana uuden Carcassonne Korttipelin.

Korttipelin sisällöstä on vielä vähän nihkeästi tietoa saatavilla, mutta sen verran osaamme kertoa, että peliin mahtuu 2-5 pelaajaa, ikäsuositus on 8+ ja peli kestää 30-45 min. Hinnaksi on alustavasti lätkäisty 19,90 euroa. Pelin on suunnitellut Klaus-Jürgen Wreden lisäksi Karl-Heinz Schmiel, pitkän linjan veteraanisuunnittelija, joka tunnetaan parhaiten Die Macherin tekijänä.

Laatikon takakansitekstin perusteella pelissä on mukana riskinottoa, pelaajat pelaavat kortteja riveihin ja voivat napata rivejä itselleen pelaamalla seuraajiaan. Haasteeksi muodostuu ilmeisesti se, milloin seuraaja pitäisi pelata ja milloin kannattaa vielä kasvattaa rivien arvoa. Carcassonne Korttipeli Lautapelit.fi:ssä.

ChrominoJokin aika sitten ilmestyi Chromino, väreihin perustuva dominon tyylinen peli. Chromino on jo vähän vanhempi peli muutenkin, vuodelta 2001, mutta Lautapelit.fi:n julkaisu perustuu Asmodeen uuteen laitokseen. Tämän pelin kohdalla Geekin arvostelut eivät ole kummoiset, mutta peli onkin vähän toisenlaiselle kohderyhmälle suunnattu. Pelin suositusikä on 6+ ja mukaan mahtuu jopa kahdeksan pelaajaa, joten joustavasta ja moneen paikkaan sopivasta pelistä on kyse.

Koska dominoiden perusidea on jokseenkin kaikille tuttu, kuvittelisin, että Chrominoa on sinänsä helppo tarjota kenelle tahansa pelattavaksi. Paketista löytyy vieläpä muutama eri peli, eli helpot perussäännöt ja pari erilaista ”kehittyneempää” tapaa pelata, lähinnä erilaisia pisteenlaskutapoja. Chromino Lautapelit.fi:ssä.

close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.