Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi julkaisee 7 Wondersin

Lokakuun puolessavälissä ilmestyy 7 Wonders, kehuttu ja odotettu peli, joka on saanut erittäin hyviä arvioita testipelaajilta. Pelissä 3–7 pelaajaa pääsee rakentamaan omaa sivilisaatiotaan kortteja pelaamalla. Peli on vauhdikas, koska kaikki pelaajat toimivat yhtä aikaa. Näin peli ei hidastu, vaikka pelaajia olisi mukana täydet seitsemän.

7 Wonders -pelin kansiPelin on suunnitellut Antoine Bauza (Ghost Stories) ja alunperin julkaissut Repos Production. Lautapelit.fi:n laitos on kolmikielinen (suomi, ruotsi ja englanti) ja ilmestyy samaan aikaan muunkielisten laitosten kanssa eli suunnilleen lokakuun puolivälissä.

7 Wonders on vähän samaa kaliiperia Dominionin kanssa ja maistuu varmasti aika hyvin samalle kohderyhmälle. Peli perustuu kierrätykseen, eli pelaajat saavat seitsemän kortin nipun, josta pelataan yksi ja annetaan loput seuraavalle pelaajalle. Näin kierrätetään kortteja, kunnes on pelattu kuusi korttia. Tämä kuvio toistetaan pelin aikana kolme kertaa. Kortit tuovat voittopisteitä ja helpottavat muiden korttien pelaamista.

Pelaajilla on hieman erilaiset lähtökohdat ja kunkin pelilaudalla on oma antiikin ihme, jonka voi pelin aikana rakentaa. Mukana on myös sotilaallista kilpavarustelua, joka vaikuttaa pelaajan naapureihin. Kun nämä puolustautuvat rakentamalla omia aseitaan, heidän naapurinsa joutuvat myös puolustautumaan ja niin edelleen. Peli on yksinkertainen ja pelattavissa noin puolessa tunnissa, pelaajamäärästä riippumatta.

Pelin hinnaksi on tällä hetkellä lätkäisty 39 euroa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelit.fi julkaisee 7 Wondersin”

Vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta korttipeliltä, joka ilmeisesti muistuttaa ainakin jonkin verran niin Fairy Talea kuin Dominioniakin. Luultavasti tuo hinta tulee vielä putoamaan, sillä pelihän koostuu kuitenkin ainoastaan 150 kortista.

Tiedäpä tuota — onhan siinä aika iso laatikkokin. En usko, että hinta tuosta juuri alas tulee, isona lautapelinä tuota myydään siinä missä Dominioniakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *