Kategoriat
Peliarvostelut

Jungle Speed

Lautapelit.fi:n Jungle Speed -kansiJungle Speed kuuluu nopeuspelien sukuun. Pelaajien keskellä nököttää puinen toteemi, johon on tartuttava kun käsky käy. Nopein voittaa! Tiedossa on tiukkaa jännitystä, vauhdikasta toimintaa ja kipeitä sormia.

Jungle Speed on alunperin ranskalainen peli. Asmodée julkaisi pelin jo vuonna 1997. Hyvä myyntimenestys Suomessa innosti Lautapelit.fi:n julkaisemaan pelistä suomen- ja ruotsinkielisen laitoksen keväällä 2010. Pelistä on ilmestynyt myös epävirallinen piraattiversio Jungle Jam. Virallisesti peliä on myyty myös nimellä Arriba!

Pelin idea

Jungle SpeedPelaajilla on korttipakat, joista kukin kääntää vuorollaan esiin yhden kortin edessään olevan pinon päälle. Kun näkyvillä on kaksi samanlaista korttia, näiden pelaajien on napattava toteemi. Myöhästyjä kerää käteensä oman pinonsa ja nopeamman pelaajan pinon.

Jos pelaaja tarttuu toteemiin aivan väärään aikaan, hän ottaa kaikkien kortit. Näinkin voi käydä, sillä korttien kuviot ovat tarkoituksella hämäävän samannäköisiä. Pelin voittaa se, joka pääsee korteistaan eroon ensimmäisenä.

Jungle Speed on täysin älyvapaa peli, joka toimii erittäin hyvin myös isommille porukoille. Peli on juuri sopivan vaikea ja nopea, että hupia riittää varmasti.

Lisäosa

Jungle Speedin lisäosa Jungle Speed L’extension lisää peliin 80 uutta korttia, joiden entistäkin mutkikkaammat kuviot tekevät pelistä aikaisempaa haastavamman. Lisäosa ei erityisemmin paranna peliä, jos pelaajia on vähän, mutta isommalla porukalla lisäosa toimii varmasti paremmin.

Faktat Jungle Speedistä

Suunnittelija: ,

Julkaisija: Lautapelit.fi (2010), Asmodée Editions (1997)

Mutkikkuus: Peli-idea on yksinkertainen ja säännöt oppii nopeasti.

Onnen vaikutus: Pelin voittaa jokseenkin varmasti se, jolla on tarkimmat silmät ja nopein käsi.

Vuorovaikutus: Ainakin kipeytyneitä sormia on odotettavissa…

Teema: Peli on abstrakti.

Uudelleenpelattavuus: Jungle Speed on suorastaan riippuvuutta aiheuttava.

Kieliriippuvuus: Ei sisällä tekstiä kuin säännöissä.

Pelaajamäärä: 3-8, toimii hyvin koko skaalalla, vähän parempi kuitenkin isommalla porukalla.

Pituus: 10 minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *