Kategoriat
Uutiset

Reiner Knizia valloittaa Facebookin

Reiner Knizia on lautapelialan kovin suunnittelijabrändi ja Facebook yksi netin suosituimmista pelialustoista, joten ei ole ihme, että joku keksi yhdistää nämä kaksi. Zabu Studios julkaisee Facebookiin sarjan Reiner Knizian pelejä. Knizia on muokannut suosituista peleistään yksinpelattavia muunnelmia, jotka sopivat hyvin Facebook-pelailuun.

Sarjan aloittaa Lost Cities Solo, joka on yksinpelattava muunnelma huippusuositusta Kadonneet kaupungit -korttipelistä. Pelin idea on sama: pelaa kortteja viiteen riviin oikeassa numerojärjestyksessä. Pelin juju on siinä, että rivin aloittamiseen liittyy riskiä, jota voi lisäksi korottaa parempien pisteiden toivossa. Yksinpelissä tavoitteena on vastapuolen voittamisen sijasta saavuttaa tietty kokonaispistemäärä.

Knizian pelejä on nähty tähän asti pääasiassa iPhonella ja iPadilla, joille on saatavana muun muassa Samurai, Money, High Society ja For Sale.

Yhtä koukuttava kuin alkuperäinen

Testipelien perusteella Facebook-peli tavoittaa alkuperäisen pelin tunnelman hyvin ja on koukuttavaa pelattavaa. Käyttöliittymä voisi olla notkeampi, eri pelitilojen välillä vaihtaminen esimerkiksi on hankalaa. Peli toimi testeissä ainoastaan Internet Explorerilla (OS X:n Firefoxilla ja Safarilla peli ei auennut). Muuta valittamista pelissä ei ole.

Peliin on pakattu luonnollisesti sosiaalisen median pelien perusominaisuudet, eli kerättäviä saavutuksia joista voi toitottaa kavereilleen Facebookissa, vertailu kaverien pisteisiin ja kokemuspisteiden ja tasojen kerääminen bonusten toivossa. Pelissä kerätään jalokiviä, joista saa etua muissa Zabun peleissä. Tämäkin puoli toimii näppärästi.Facebookin Lost Cities Solo

Lisää on tulossa

Samaa on luvassa lisää. Lehdistötiedote lupailee Knizian peleistä Heck Meckin ja Ran sooloversioita ja lisäksi Take It Easy -soolopeliä. Kun itse pelissä haluaa pelata muita Zabun pelejä, valikoimista löytyy näiden lisäksi Knizialta Buccaneer, Poseidon’s RealmDeck Buster Poker ja Tower Tycoon — kaikki nämä ovat tosin tulossa vasta myöhemmin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *