Kategoriat
Uutiset

Helcon 2010 ensi viikonloppuna

Suomen lautapeliseuran jokavuotinen pelitapahtuma Helcon järjestetään ensi viikonloppuna (12.–14.11.2010) Helsingissä Kaapelitehtaan Valssaamossa. Helcon on Suomen suurin lautapelitapahtuma, jossa pääsee kätevästi tutustumaan lautapelialan kuumimpiin uutuuksiin ja parhaisiin klassikoihin.

Kyseessä ei ole perinteiset messut ständeineen, vaan Helconin painopiste on vapaassa pelaamisessa. Paikan päältä löytyy valtava valikoima uusia lautapelejä ja runsaasti peliseuraa.

  • Perjantaina ovet avataan klo 16 ja suljetaan klo 23. Ovien sulkeminen ei lopeta pelaamista, vaan tapahtumapaikalle voi jäädä pelaamaan vaikka kellon ympäri. Varsinaista ohjelmaa perjantaina ei ole.
  • Lauantaina on ohjelmassa vapaan pelaamisen lisäksi eurooppalaisten lautapelien turnaus klo 9.30–17.30 ja vielä julkaisemattomien pelien esittelyä. Pelidemoissa esitellään muun muassa Touko Tahkokallion ja Sampo Sikiön Eclipse-avaruuseeposta ja Moliis-veljeksetkin (Hornet) esittelevät tulevia pelejään. Lauantaina järjestetään lisäksi lautapeliarpajaiset. Lauantaina ovet ovat auki 9–23.
  • Sunnuntaina on vuorossa perheaamu klo 10–14, silloin tapahtumaan on vapaa pääsy ja tarjolla on uusien pelien opetusta. Tutustuminen uusiin perhepeleihin sopii mainiosti isänpäivän ohjelmanumeroksi! Sunnuntaina on lisäksi Suomen lautapeliseuran vuosikokous ja lisää pelidemotusta. Ovet ovat auki 9–18.

Tapahtuman liput maksavat 5-10 euroa päivältä ja 10-15 euroa koko viikonlopulta. Alle 17-vuotiaat pääsevät halvemmalla hinnalla, alle 10-vuotiaat kokonaan ilmaiseksi.

Tapahtuman pääsponsorina on Competo, näytteilleasettajina paikalla ovat Onni Games, Hyptic ja Tuonela Productions. Lautapelitukijoina toimivat AMO, Tactic ja Lautapelit.fi.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Lautapeliseuran Helcon-sivulta.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

3 vastausta aiheeseen “Helcon 2010 ensi viikonloppuna”

Jännitys tiivistyy ennen tapahtuman alkua. Luvassa on mielenkiintoinen viikonloppu vaikka näin järjestäjän näkökulmasta ei välttämättä kovin pelien täyteinen.

On mielenkiintoista nähdä miten uusi tila toimii ja miten tapahtuman luonne muuttuu, jos muuttuu. Itse keskityn pelaamiseen mahdollisimman tehokkaasti, saapa nähdä miten onnistuu. Aamupäivästä ainakin on heti ohjelmassa Eclipsen testaamista, odotukset ovat korkealla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *