Kategoriat
Palkinnot

Mensa Select

Yhdysvaltojen Mensa jakaa vuosittain lautapelipalkintoja viidelle pelille. Nämä pelit saavat kunnian kantaa Mensa Select -sinettiä osoituksena laadustaan. Palkinto on tunnettu ja arvostettu, joskaan ei peliharrastajien keskuudessa. Palkinnon voittajissa on paikoin vähän kummallisia valintoja, mutta toisaalta Mensa Select on vahvasti profiloitunut palkinto, voittajat vastaavat yleisesti odotuksia.

Mensa Select -palkintosinetti

Mensa Select on toimiva laadun tae satunnaisemmalle pelailijalle, joka pitää fiksuista peleistä, jotka ovat säännöiltään yksinkertaisia ja nopeita oppia. Tällaisten pelien palkitsemisessa Mensa Select on hyvä. Peliharrastajalle voittajat ovat järjestään liian kevyitä. Noin yleensä ottaen abstrakteilla peleillä on keskimääräistä paremmat mahdollisuudet voittoon.

Palkinnon valintamenettely selittää asiaa. Keväisin järjestetään Mensan jäsenille avoin Mind Games -tapahtuma, johon pelivalmistajat voivat ilmoittaa uutuuspelejään (osallistuminen maksaa joitain satasia ja kymmenen kappaletta peliä). Pelaajat pääsevät testaamaan pelejä ja arvioivat jokaisen viidellä kategorialla: ulkoasu, alkuperäisyys, pelattavuus, vetovoima ja ohjeiden laatu. Parhaat pisteet saaneet pelit vievät voiton.

Viikonlopun aikana on testattava viidestäkymmenestä pelistä vähintään 30 ja enemmänkin saa pelata. Kiirettä siis pitää, joten ei ihme, että kovin raskaita ja mutkikkaita pelejä Mensa Selectin voittajina ei nähdä. Kyseessä on tavallaan ensivaikutelmapalkinto, monet pelit arvioidaan yhden pelin perusteella. Hitaasti aukeavat pelit eivät pärjää eikä pidemmän päälle yksitoikkoiseksi paljastuvia pelejä välttämättä huomata huonoiksi.

Mensa Select -voittajat

Katso myös lista Lautapelioppaassa arvostelluista Mensa Select -voittajista.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *