Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi: Skåne ja Undercover in Europa

Lautapelit.fi julkaisee kesän aikana pari uutuuspeliä.

Undercover in Europa on alunperin Huch & Friendsin julkaisema ja Claude Weberin julkaisema peli, jossa yksi pelaajista on piiloutunut johonkin Euroopan maahan. Muut yrittävät arvuutella tämän pelaajan olinpaikkaa pelaamalla kortteja ja sitä mukaa kun tietoa kertyy, pelaajat asettavat veikkausnappuloitaan maakorteille. Kierros päättyy kun tarpeeksi kortteja on pelattu tai kun oikeassa maassa on riittävästi veikkauksia. Oikeaa maata veikanneet saavat nappuloistaan pisteitä.

Undercover in Europa on opettavainen peli, josta voi oppia yhtä jos toista Euroopasta. Se sopii oivallisesti perhepeliksi. Saksantaitoiset voivat lukea kehuvan arvostelun Spielbar-blogista.

Undercover in Europa vetää 3-6 pelaajaa ja kestää noin puoli tuntia. Ikäsuositus on 10+ ja hintaa pelillä on tähän tietoon 22 euroa.

SkåneSkåne on Hans im Glückin peli, alkuperäiseltä nimeltään Schweinebande. Pelin on suunnitellut Stefan Dorra. Pelaajat hankkivat itselleen markkinoilta uusia eläimiä. Kun neljän setti (joko neljä samaa tai neljä erilaista) on koossa, sen voi myydä ja tienata rahaa. Eläimet pitää myös ruokkia. Peli muistuttaa jonkin verran Pingwiniä ja mukana on vahva onnenkoetuselementti.

Skåne on 2-5 pelaajalle, mutta vakavampaa peliä hakeville suositellaan ehdottomasti 2-3 pelaajan peliä, sillä isommilla pelaajamäärillä peli muuttuu varsin kaoottiseksi. Varsinainen kohderyhmä — ikäsuositus on 8+ — tuskin pahastuu. Skåne onkin pohjimmiltaan varsin kevyt perhepeli. BoardGameGeekistä löytyy yksi arvostelu.

Skånen hinnaksi on lätkäisty Lautapelit.fi:n verkkokaupassa 25 euroa.

Skånea menossa
Punainen pelaaja väijyy aaseja Skånessa. Kuva: Antony Hemme / BGG

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *