Kategoriat
Uutiset

Spiel des Jahres -voittajat 2011

Spiel des JahresSpiel des Jahres -voittajat julkaistiin tänään Berliinissä. Himoitun pääpalkinnon kuittasi kenties hieman yllättävä nimi, Qwirkle, mutta uuden Kennerspiel-sarjan voittaja 7 Wonders ei tainnut yllättää ketään.

Qwirklen voitossa yllättävintä taisi olla se, että peli on ylipäätään ehdolla, sillä peli ilmestyi Suomessa jo joitain vuosia sitten. Saksalaiset ovat päässeet nauttimaan pelistä vasta nyt. Sinänsä pelin voitto ei ole suuri yllätys, sillä peli on aika perinteistä palkintopelimateriaalia: yksinkertainen, tyylikäs ja mielenkiintoinen. Raati kehuikin Qwirklen lähes itsestäänselviä sääntöjä ja näyttävää ulkoasua.

Kramer ja Kiesling -kaksikon Asara ja yhteistyöpeli Salaisuuksien saari olisivat kumpikin olleet ihan mahdollisia voittajia, joten palkinto olisi voinut mennä muuallekin. Qwirklen myötä Schmidt Spiele nappasi ensimmäisen voittonsa sitten vuoden 1984.

Kennerspiel-sarjassa ehdolla olivat myös Strasbourg ja Lancaster, molemmat Saksan ulkopuolella lähes täysin tuntemattomia tapauksia, joten 7 Wondersin voitto ei ollut mikään yllätys. Lisää palkintoja on odotettavissa… 7 Wondersin kohdalla raati kehui yhtäaikaisen pelaamisen nopeutta ja pelin tunnelmaa, kun sivilisaatiot rakentuvat pelilaudalle.

Lastenpelisarjan voittajat julkistetaan vasta noin kuukauden päästä. Muistakaa myös Lautapelioppaan Vuoden peli -veikkaus, jossa on hienot pelipalkinnot.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *