Kategoriat
Uutiset

Suomalainen Robot Factory Kickstarterissa

Jani ja Tero Moliisin kehittämä Robot Factory on Roll D6:n kolmas Kickstarter-projekti. Peli hakee nyt rahoitusta, tutustu ja osallistu!

Robot Factoryn kansiRoll D6 on aloittanut kolmannen Kickstarter-kampanjansa. Tällä kertaa pelinä on Jani ja Tero Moliisin (HornetForeclosed! / Vasaran alla) robottienrakentelupeli Robot Factory.

Robot Factoryssä pelaajat ohjaavat robottejaan sokkelomaisissa tehdassaleissa pitkin liikkuvia liukuhihnoja. Tarkoitus on kerätä robottien osia ja viedä ne kokoonpanolinjoille koottaviksi. Kootuista roboteista kertyy pelin lopussa voittopisteitä. Tehdassali elää joka vuoro: pelaajien on pakko liikuttaa liukuhihnoja ja parhaimmillaan toisen pelaajan robotin pystyy tuuppaamaan kokonaan yli laidan.

Kuvauksesta tulee mieleen Roborally, mutta yhtäläisyydet ovat hyvin pinnallisia. Vaikka robottia ohjataankin ohjelmointikorteilla, varsinaista ohjelmointimekanismia pelissä ei ole, vaan kortteja pelataan vuoro kerrallaan. Pelilauta on pieni ja kompakti, eli varsinkin neljällä pelaajalla tunnelma on tiivis.

Pelin kuvaus Roll D6:n nettisivuilta:

Robotin kokoaminen täysin automatisoidussa tehtaassa on yksinkertaista puuhaa. Oikeastaan niin yksinkertaista, että kokoonpanosta vastaavana robottina tekoälylliset lahjasi menevät kertakaikkisen hukkaan. Miksipä ei siis lyödä vetoa muiden roborakentajien kanssa: kuka valmistaa osista eniten ja hienoimpia uudenkarheita robotteja? Häviäjä tarjoaa lounasöljyt. Mitä nyt vähän ajo-ohjelman jumittaessa voi tipahtaa liukuhihnalta romukoppaan, mutta hei! Sehän on pelin henki!

Robot Factory -pelissä ohjaat robottiasi sokkelomaisessa tehtaassa, alati liikkuvilla liukuhihnoilla. Ohjelmointikortteja pelaamalla liikut tehtaassa keräten robottiosia rakennusohjeita silmällä pitäen. Kun sinulla on riittävä määrä oikeita osia kasassa, voit rakentaa niistä uusia robotteja, joista palkitaan pisteillä! Robottisi voidaan kuitenkin pudottaa liukuhihnalta, ja sillä on rajallinen määrä virtapiirejä, joita kuluu aina putoamisen jälkeen.

Haluat koota kaiken, mutta niin haluavat kaikki muutkin. Pidä prosessori viileänä, renkaat hihnalla ja kerää mitä kerkeät!

Pelissä on ruudukko työnnettäviä laattoja, jotka muuttavat pelilautaa joka pelaajavuoro (mekaniikka voi olla tuttu esim. Muuttuva Labyrintti -pelistä). Robottitehtaaseen on pakattu tunnin mittainen peli täynnä yllätyksiä, kun pelaajat yrittävät töniä toisiaan alas hihnalta, ja alati muuttuva lauta aiheuttaa logistisia haasteita!

Robot Factory Kickstarterissa. Yksi kappale peliä maksaa $50 ja lisäksi $5 postikuluja, muutama nopea ehtii vielä saada pelin viisi dollaria halvemmalla. Lisäksi tarjolla on luksusversioita ja viiden pelin paketissa peruspeliä saa halvemmalla.Robot Factory

 

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Suomalainen Robot Factory Kickstarterissa”

Kiitos Mikko!

Loistavaa, toivottavasti kaikki lukia ehtii käydä kurkaamassa sivuja, ja jakamaan sanaa!

Suomi postitus todella hyvään hintaan nyt! Ja muistakaa Roll D6 Combo-paketitkin löytyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *