Kategoriat
Uutiset

Suomalainen uutuuspeli Lookout Gamesilta

Lookout Games julkaisee vielä tänä vuonna suomalaisen pelin. Touko Tahkokallion (Aether, Arvuutin, Eclipse) ja Paul Laanen (Toscana) yhteistyönä syntynyt Walnut Grove on melko yksinkertainen ja pienimuotoinen strategiapeli, jossa Carcassonne-henkinen laattojen asettelu yhdistyy työläistenasetteluun ja resurssien keräämiseen.

Pelissä on melko vähän pelaajien välistä vuorovaikutusta, kun jokainen rakentaa omia tiluksiaan. Puzzlemainen peli onkin tästä syystä nopea pelata, kun suurimman osan ajasta pelaajat voivat tehdä siirtonsa yhtä aikaa. Peliä voi pelata myös yksin. Yksi erä kestää 30–60 minuuttia.

Peli on jaettu kahdeksaan vuoteen ja vuodet neljään vuodenaikaan. Keväällä laajennetaan peltoja, kesällä työläiset laitetaan töihin tuottamaan resursseja, syksyllä asioidaan kaupungissa palkkaamassa työläisiä, rakennuttamassa rakennuksia ja myymässä tuotteita. Talvella on kylmä, jolloin lämmitetään asumuksia ja ruokitaan työläisiä. Vuodet ovat erilaisia ja esimerkiksi talvien kylmyys vaihtelee.

Touko Tahkokallio on esitellyt pelin prototyyppiä eri pelitapahtumissa, muun muassa Turussa Kirjasto pelaa -tapahtumassa. Prototyyppi kulki kevyt-Agricolan nimellä, mutta julkaisuvaiheessa Agricola-teemasta on luovuttu, vaikka pelin julkaiseekin Agricolan julkaisija Lookout Games.

Pelin protoversiota pääsee testaamaan Ropeconissa. Peli ilmestyy tähän tietoon syksyllä eli Essenin messuilla. Lue lisää pelistä Lautapeliseuran foorumilta. Kuva pelistä BoardGameGeekissä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *