Kategoriat
Uutiset

Uutuuksia Lautapelit.fi:ltä: Timeline, Carcassonne-minilisärit

Timelinen kansiTimeline on seurapeli, joka vetää jopa kahdeksan pelaajaa miettimään asioiden järjestystä. Pelaajilla on kortteja, joissa on kuvattu historiallinen tapahtuma. Pöydän keskelle tulee yksi tapahtumakortti vuosilukupuoli ylöspäin aloituskortiksi, jonka jälkeen pelaajat lisäävät korttejaan pöydälle aikajanan oikeaan kohtaan. Kun kortti on pelattu, tarkistetaan, menikö oikein.

Jos kortti on väärin, se poistetaan aikajanalta ja pelaaja nostaa uuden tilalle. Oikein pelattu kortti jää pöytään ja tavoitteena on päästä korteistaan eroon pelaamalla ne oikein.

Pelissä on 220 korttia, joten tapahtumia riittää pidemmäksikin aikaa. Tarpeeksi pelatessa tapahtumat tulevat tietysti tutuiksi, mutta eiköhän tähän lisäosiakin saada, mikäli peli osoittautuu suosituksi.

Pelin perusideahan on osoittaunut toimivaksi muissakin peleissä, esimerkiksi Miksi juuri Mäntsälä…? -pelissä, joten on mielenkiintoista nähdä, miten tämä kyseinen versio toimii.

Mukana tulee myös CD, jolta löytyy tietokoneversio pelistä PC- ja Mac-koneille. 25 euron hintainen peli ilmestyy kesän aikana.

Kaupan hyllylle on nyt saatu Carcassonnen minilisäosat. Nämä viiden euron pikkuboksit lisäävät peliin pientä kivaa,

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.