Kategoriat
Uutiset

Uusi lisäosa Menolippuun

Eurooppa 1912 kansiMenolippu-perhe laajenee uudella pienellä lisäosalla. Menolippu Eurooppa 1912 muistuttaa paljon vuonna 2006 ilmestynyttä USA 1910 -lisäosaa. Paketissa on 55 uutta matkalippua Menolippu Eurooppaan. Säännöissä on tarjolla kolme eri muunnelmaa. “Europe Expanded” lisää peruspelin 46 reittiin 19 uutta reittiä, “Mega Europessa” on kaikki liput yhtenä megapinona ja “Big Cities of Europe” -pelissä jokaisessa lipussa on vähintään yksi Euroopan yhdeksästä suurkaupungista.

Lisäksi pelissä tulee mukana Varastot ja varikot -laajennos, jota voi käyttää minkä tahansa Menolippu-pelin kanssa. Junakortteja lisäillään varastoihin pitkin peliä ja jos rakentaa reitin kaupunkiin, jossa on varikko, varastossa oleviin kortteihin pääsee käsiksi.

Peli ilmestyy lokakuussa 2009, Lautapelit.fi:ssä laajennoksen hinta on tähän tietoon 16,90 €. Paketista löytyy 101 matkalippua, 25 varikkoa ja 5 varastoa. Lisätietoja löytää mm. Days of Wonderin nettisivuilta.

Eurooppa 1912 -kortteja

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Uusi lisäosa Menolippuun”

Eurooppa 1912 -lisäosan varikot tuovat peliin lisää taktikointia ja mielenkiintoisen “kyräily-efektin”. Kyräilyn saa aikaan se, että varikoita hyödyntämällä voi saada itselleen isojakin määriä junakortteja – jos on liikkeellä oikeaan aikaan.

Se, että pitkien reittien määrä tuplaantuu ja lyhyitä reittejä tulee lisää, on ehdottomasti hyvä asia. Lyhyiden reittikorttien tyyliuudistus on tietysti parannusta sekin, mutta itselleni heräsi epäilys rahastuksesta. Olisihan graafiset muutokset voitu tehdä jo Menolippu Eurooppaan eikä vasta sen lisäosaan.

Kaiken kaikkiaan lisäosa on kuitenkin ollut hintansa väärti ja lisännyt uusia ulottuvuuksia muutenkin hyvään peliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *