Kategoriat
Uutiset

Uusi suomalainen pelijulkaisija Glory of Champions

Glory of Championsin logoSuomen lautapelirintamalle on loppuvuodesta 2013 tulossa uusi yrittäjä. Glory of Champions -nimeä kantavan firman on tarkoitus saattaa ensimmäiset pelinsä kauppoihin jo tämän vuoden joulumarkkinoille. Lautapeliopas tapasi toimitusjohtaja Pepe Forsbergin ottaakseen selvää mistä Glory of Championsissa on kysymys.

Yhtiön takana on liiketoimintaosaamista pitkältä ajalta. Yrityksen keskeiset henkilöt ovat hankkineet kokemusta muun muassa sähköisten kuluttajapalveluiden Buumi.net -tiimistä. Pepe Forsbergin mukaan Glory of Championsin vahvuudet ovatkin juuri liiketoimintaympäristön tuntemisessa.

– Glory of Championsin vahvuus on laaja kansainvälinen liiketoimintaosaaminen, tuotteen visualisointi ja pelisuunnittelu siten, että se soveltuu laajalle kohderyhmälle. Taustavoimilla on pitkä kokemus sosiaalisen median ja ylipäätänsä netin mahdollisuuksista luoda ympäristö, jossa fyysisen lautapelin jatkeena voi olla online-yhteisö, Forsberg kertoo.

Kesäkuussa yritysrekisteriin merkitty yritys aikoo tulla vauhdilla markkinoille julkaisemalla jo ensimmäisen vuoden aikana useita pelejä. Suomen lisäksi pelejä on tarkoitus levittää myös kansainvälisille markkinoille.

– Olemme mukana Nürnbergin lelu- ja pelimessuilla keväällä 2014. Teemme siellä noin 10 kansainvälisen pelin julkistusta, kertoo Forsberg yhtiön suunnitelmista.

– Yhtiöllä on tällä hetkellä virityksiä noin 20 maahan. Ensialkuun kieliversioina ovat suomi, englanti, saksa, venäjä, espanja, ruotsi, italia ja viro, Forsberg jatkaa.

Millaisia pelejä Glory of Championsin sitten on tarkoitus julkaista? Forsbergin mukaan skaala tulee olemaan varsin laaja.

– Yhtiö julkaisee pelejä, jotka sopivat yhtiön “Glory of Champions”-teeman alle. Kyseeseen tulee urheilu-, visailu-, opetus- ja kaupunkikulttuuri -teemoihin sopivat pelit. Pelejä on tarkoitus julkaista vuosittain 10–15.

Suunniteltu julkaisutahti on kunnianhimoinen ja yhtiö etsiikin aktiivisesti myös ulkopuolisia suunnittelijoita oman tuotantonsa rinnalle.

Glory of Championsin pelejä

Kilpailijoistaan Glory of Champions aikoo erottua muun muassa edullisilla hinnoilla ja pelien joustavuudella. – Peliemme hinta tulee olemaan kuluttajan kannalta huokea. Peruspaketit pyritään saamaan Suomen markkinoille alle 20 euron hyllyhintaan, Forsberg valottaa suunnitelmia.

Yhtiön ensimmäiset urheiluaiheiset pelit ovat säännöiltään ja mekaniikaltaan melko yksinkertaisia ja ne on suunniteltu lapsille ja nuorille sopiviksi. Peleistä on tarkoitus julkaista myöhemmin level 2 -versiot, jotka tarjoavat aikuisille enemmän haastetta. – Pyrimme siihen, että peleissä voidaan toteuttaa useampia mahdollisia pelitapoja, mutta luomme niille yhdet selkeät säännöt, josta pelaaminen on helppo aloittaa. Tuunaamalla sääntöjä saadaan versiota myös vaativampaan makuun, Forsberg kertoo.

Lähitulevaisuudessa nähdään millaisia pelejä Glory of Champions saa markkinoille. Pelien jakelun hoitaa AMO ja pelejä pitäisi löytyä sekä pelien erikoisliikkeistä että kaikista suurista kauppaketjuista.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

5 vastausta aiheeseen “Uusi suomalainen pelijulkaisija Glory of Champions”

Kyllä tämä vaikuttaisi lähinnä Tacticin kilpailijaksi profiloituvan, eli odotettavissa ei ehkä ole peliharrastajille suunnattuja pelejä.

Aika hyvin on pullat uunissa, jos on saatu sovittua pelien jakelu marketteihin ilman ainuttakaan julkaistua peliä, aikaisempaa kokemusta lautapeleistä tai (ilmeisesti) juuri kummoisempaa materiaalia kuin fotaroituja feikkibokseja. Toisin sanoen olen vähän skeptinen.

Olen itse testipelannut Glory of Champions -sarjan formula, jalkapallo ja jääkiekkopelejä. Formulapeli on vanhanaikainen “heitä ja liiku” -peli ja selvästi kolmikon huonoin peli. Jalkapallo- ja jääkiekkopelit yhdistävät muistipelin elementtejä korttipeliin. Nekin ovat peliharrastajalle aivan liian tuuripitoisia. Aikaisempaakin kokemusta tekijöillä on, tosin eri nimellä. Edelleen joistakin marketeista löytyvä World Wide Hockey -peli on lähes saman porukan tuotantoa.

Kaverini suunnittelee tonne nykyään pelejä. Aika hieno Quiz-tyyppinen peli ja shakkia jollain lailla imitoiva peli on ilmeisesti Nürnbergin messuilla julkistuksessa. Eli odotellaan hieman mitä tuleman pitää. Ensi keväänä tuo kuulemma tulee täydellä höyryllä ulos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *