Kategoriat
Lautapelisuomi

Lautapelisuomi-podcast #35


Tässä 9.11.2014 ilmestyneessä jaksossa Antti ja Tuomo käyvät läpi:

Käsitellyt pelit:

Tuomo: Twilight Imperium 3, Quantum, Subdivision, Loopin’ Louie

Antti: Greed, Nations: The Dice Game, Historia ja Colt Express

Päivän pihvinä Vuoden peli -voittajien analysointi ja kommentit Spiel -messuista Essenistä sekä Lautapelaamaan 2014.

Top 5 -listojen aiheena on Lautapelaamaan-tapahtuma.

Lataa podcast tästä. Boardgaming Finland.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelisuomi-podcast #35”

Kiitos Podcastista!

Mulla on puoli tuntia vielä kuuntelematta, mut nyt iski sellainen fiilis, että pakko laittaa kommentti tuosta Suomen edustuksesta Essenissä (Podcastin kohta 55:30-60:00).

Olin itse Arctic Unionin osastolla mukana ja sain podcastista nyt sellaisen kuvan, ettei siinä Arcticin osastolla oikein mitään tapahtunut, ja että Suomen lautapeliscene on hiljaisessa vaiheessa tällä hetkellä. Haluankin jakaa tähän oman näkemykseni aiheesta ja vähän herätellä lautapelaajia nykyhetkeen.

Arctic Union on suomalaisten lautapelijulkaisijoiden koalitio, yhdessä meillä on varaa lähteä näihin isoihin tapahtumiin mukaan. Meillä oli Essenissä osatolla tänä vuonna mukana kuusi yritystä, ja tällä hetkellä Arctic Unioniin kuuluu kaksitoista eri firmaa. Suunnittelemme parhaillaan ensi vuoden edustuksiamme, kuten Play Modena (Italia), GenCon (USA), Spiel (Essen, Saksa) ja Spielfest (Itävalta). Osastollamme vierailee vuosittain alan varteenotettavimpia peliarvostelijoita, julkaisijoita, valmistajia ja alan asiantuntijoita, jotka tulevat varta vasten katsomaan, mitä Arctic Unionilla on tarjota. Kyse on suomalaisittain siis varsin merkittävästä toiminnasta.

Essenissä osastollamme oli esillä seitsemän pelin prototyypit, joista suurin osa julkaistaan ensi vuonna. Mainitsemanne Black Hat hakkeritikkipelin joukkorahoituskampanja muuten käynnistyy Kickstarterissa nyt keskiviikkoiltana. Prototyyppien lisäksi osastollamme oli myytävänä yli viittätoista julkaistua kotimaista lautapeliä, joista tuorein julkaisu on uunituore RollD6:n Troll Hunt.

Suomen lautapeliscene suunnittelijoiden ja julkaisijoiden saralla ei siis missään mielessä ole hiljaisessa vaiheessa siitä huolimatta, että Toukolla on töissä kiire. Paljon tapahtuu koko ajan ja se näkyy esimerkiksi Arctic Unionin Essen-esitteestä, joita messuilla jaettiin 3500 kappaletta (http://www.arcticunion.net/ArcticUnion_EssenBrochure.pdf).

Nytpä siis kannattaa odottaa innolla kuin pikkulapsi joulupukkia ensi vuonna tulevia kotimaisia julkaisuja. Paria niistä pääsee pelaamaan nyt viikonloppuna Lautapelaamaan -tapahtumassa. Itse toivon löytäväni Black Hatin sieltä, kun en Essenissä ehtinyt kokeilemaan. Nytpä kuuntelen Podcastin loppuun – Nähdään viikonloppuna Kaapelitehtaalla!

Kiitos Ludicreationsin ja pelini ESSEN mainitsemisesta mainiossa podcastissanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *