Kategoriat
Videot ja podcastit

Carcassonne: Lohikäärme ja linnanneito -esittelyvideo

Tässä videossa esitellään Carcassonnen lisäosa Lohikäärme ja linnanneito. Tämä lisäosa lisää peliin nimensä mukaisesti hurjan lohikäärmeen, joka kiertelee laudalla syömässä seuraajia. Linnanneitokin tulee peliin – kiltti linnanneito on kaikkea muuta kuin mukava, itse asiassa, sillä linnanneito syö jostain kaupungista kaikki seuraajat! Mutta katsokaa itse videosta, joka lisäosan mutkikkuuden vuoksi on lähes neljä minuuttia pitkä.

Katso myös: Carcassonnen esittelyvideoKirkot ja kievarit -lisäosan esittely, Kirjurit ja kauppiaat -lisäosan esittely, Torni -lisäosan esittely, Kreivi ja kuningas -lisäosan esittely, Kärryt ja kartanot -lisäosan esittely, Basaarit ja bastionit -lisäosan esittely, Pedot ja paimenet -lisäosan esittely.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

12 vastausta aiheeseen “Carcassonne: Lohikäärme ja linnanneito -esittelyvideo”

Hyviä esittelyvideoita, joista saa riittävän peruskäsityksen lisäosien säännöistä. Tähän videoon on tosin eksynyt yksi virhe: Ainakin suomenkielisten sääntöjen mukaan linnanneito poistaa kaupungista vain YHDEN seuraajan, ja laatan laittaja saa valita poistettavan seuraajan. Tämä tuo peliin huomattavasti lisää taktikoinnin mahdollisuutta, sillä jos kaupungissa on vain omia nappuloita, on yksi niistä pakko poistaa. Ilkeä lisäosahan tämä on, mutta ainakin itse pidän siitä.

Kiitos korjauksesta! Pistin juutuupin Annonnation-työkalulla korjauksen tuohon. Pitäisi muistella ja LUKEA ne säännöt paremmin näemmä. Ja kenties merkki siitä että tullut pelattua liian harvoin tuolla linnanneidolla Carcassonnea :)

Minun mielestäni Carcassonnea ei voi pelata liian harvoin linnanneidolla. ;) Itse hankin kyseisen lisäosan vain mielenkiintoisten laattojen vuoksi. Myös lohikäärmettä tulee pelattua harvoin.

Minäkin olen sitä mieltä että linnanneito pikemminkin poistaa taktisia mahdollisuuksia kuin lisää niitä. Lohikäärme ei ole yhtä huono, mutta en itse pidä sitäkään Carcassonnen hengen mukaisena. Lisälaatat ovat ihan OK, kunhan ei sotke liian montaa lisäosaa sekaisin (minusta on kivempi pelata monta 30 min peliä kuin yksi 2 tunnin peli).

En oikein ymmärtänyt ohjeista, että milloi ja mihin velho laitetaan peliin ja mihin se liikkuu?

Velhoa voi liikuttaa omalla vuorollaan sen sijaan, että laittaisi laittamalleen laatalle yhden ukkeleistaan. Velhon voi laittaa mihin tahansa laatalle, jossa on oma ukkeli. Velho ilmaantuu peliin, kun joku pelaajista haluaa sitä ensimmäisen kerran liikuttaa (ukkelin laittamisen sijaan siis).

Voiko lohikäärme syödä myös possun ja kirjurin pelilaudalta?

Nostan lohikäärmelaatan ja asetan sen. Voinko ennen lohikäärmeen liikkeellelähtöä siirtää velhoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *