Kategoriat
Videot ja podcastit

Heitä sikaa -videoesittely

Lautapelioppaan uupumaton videoarvostelija Tuomo Pekkanen on tarttunut seuraavaksi todelliseen klassikkoon. Kaikkihan Heitä sikaa -pelin tuntevat! Mutta onko vanha suosikki todellakin niin hyvä peli kuin miltä se muistoissa saattaa tuntua? Katso tämä alle neliminuuttinen video (huomattavasti siis Heitä sikaa -peliä lyhyempi!) niin tiedät.

Jos peli vielä tämän videoesittelyn jälkeen kiehtoo, voit ilahtua siitä, että tämä yli 30 vuotta vanha hittipeli (David Moffat loi pelin riemuksemme vuonna 1977) on edelleen vaivattomasti saatavissa kaupasta kuin kaupasta.

Englanninkielisen Wikipedian Pass the Pigs -sivulta löytyy muuten kiehtovaa tilastodataa siitä, millä todennäköisyydellä sian heitto tuottaa erilaisia tuloksia. Aiheesta on kirjoitettu myös tieteellinen artikkeli, joka on julkaistu Journal of Statistics Education -lehdessä: Pig Data and Bayesian Inference on Multinomial Probabilities, jossa kerrotaan myös optimaalinen strategia peliin (vuoron aikana heitä, kunnes saat 22 pistettä).

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

2 vastausta aiheeseen “Heitä sikaa -videoesittely”

Tiivistää kyllä erittäin hyvin tämän “pelin” (hyvät) ja huonot puolet.

Enpä taida olla reitannut tätä BGG:ssä, joten seuraavaksi sinne tuomitsemaan. :)

Pikkupoikana tätä tuli pelattua ja oli se silloin ihan hyvänä ajankuluna. Eli voisi toimia lapsille matkapelinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.