Kategoriat
Peliarvostelut

Click Clack (Haselnussbande)

Ikä: 3+. Oravat ovat herkkuvauhdissa pelottavasta villisiasta huolimatta. Click Clack on hauska lastenpeli jo kolmevuotiaille pikkupelaajille.

Oravat haluavat metsän herkkuja varastoihinsa, mutta ilkeä villisika häiritsee keräyspuuhia. Onneksi villisika ei pärjää pähkinäjengille! Click Clack on nimeltään vaisu, mutta oikein viihdyttävä lastenpeli, jossa menestys edellyttää hieman muistia ja paljon tuuria.

Pelin idea

Click ClackIson pelilaatikon sisältä paljastuu muovinen alusta, jonka päällä on pahvinen kiekko. Alustassa on koloja, joihin herkkupaloja kuvaavat kiekot asetellaan. Sitten vain kansi päälle! Kansi peittää herkkujen sijainnin ja paljastaa reikiensä läpi vain osan.

Vuorollaan pelaaja heittää noppaa. Jos noppa näyttää jotain laudan neljästä sektorista, pelaaja saa siirtää oravansa tälle alueelle johonkin tyhjään koloon — mieluusti tietysti sellaiseen, jossa on herkkupala näkyvillä, jolloin herkun voi poimia heti.

Siirron jälkeen pelilaudan kansilevyä pyöräytetään pykälän verran haluttuun suuntaan, jolloin oravat liikahtavat mukana. Click Clackin oravat vauhdissaKun levy pyörähtää, pääsee jännittämään, sillä silloin saattaa kuulua pelille nimen antanut klik-klak-ääni, kun metalliset herkkupalat tarraavat oravien magneetteihin.

Kyseessä on siis varsin yksinkertainen, mutta oudosti viehättävä peli. Lisäväriä antaa sopivalla nopanheitolla aktivoituva villisika, joka häätää oravat pois laudalta kannon päälle kykkimään ja tukkii sektorin, jolla on. Villisika saattaa hieman turhauttaa pienimpiä pelaajia, varsinkin jos kannolta takaisin laudalle pyrkivä innokas orava heittää villisikasektoria nopalla eikä pääse peliin.

Pelin tavoitteena on kerätä neljä erilaista herkkua tai yhteensä seitsemän herkkupalaa. Loppu lähestyy vääjäämättä ja peli on helposti vartissa ohi.

Hauskaa herkkujahtia

Click Clackin pelilauta ylhäältä päinClick Clack — tai Iso oravapeli, kuten se meillä tunnetaan — on hauska ja yksinkertainen peli, joka sopii vaikeusasteeltaan mukavasti jo kolmi-nelivuotiaille pelaajille. Pelissä ei suurensuuria haasteita ole, eikä se aikuiselle tarjoa paljoakaan. Oma testipelaajamme ei ole vielä tajunnut, että menestystään voi edistää muistamalla, missä herkkupaloja on, jolloin muuten tyhjällä siirrolla voi laittaa oravansa niin, että sopivasti lautaa kääntämällä pääsee herkkuihin käsiksi. Oppimiskokemuksia on siis vielä edessä.

Pelin toteutuksen kikka on hauska ja peli on esineenä varsin vaikuttava. Pelilauta on hieno, mutta laatikko on vaarallisenkin epäkätevä, varomaton laatikkoon tarttuja saa helposti aikaan tuhoa. Kannattaa siis varoa.

Click Clack on hyvä valinta kolmi-nelivuotiaiden vanhemmille. Peli toimii hyvin kahdestaan, on riittävän helppo pienimmille pelaajille, eikä ole silkkaa kärsimystä vanhemmille.

Faktat Click Clackista

Suunnittelija:

Julkaisija: Queen Games (2008)

Mutkikkuus: Erittäin helppo, peli on mukavan yksinkertainen.

Onnen vaikutus: Korkea, joskin hyvällä muistilla voi paikata huonoa tuuria.

Vuorovaikutus: Jonkin verran voi tehdä toisille kiusaa tuuppimalla muiden oravia pois laudalta villisialla. Tästä voi seurata turhautumista, jos laudalle paluu osoittautuu vaikeaksi tai jos villisikauhka kohdistuu pelaajiin epäreilusti.

Teema: Oravat ovat aina suosittuja.

Uudelleenpelattavuus: Hyvä, kyllä tätä jaksaa veivata, peli on riittävän lyhyt.

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2-4. Toimii hyvin kahdestaankin.

Pituus: 15-20 min.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *