Kategoriat
Peliarvostelut

Can’t Stop

Can’t Stop on vanha amerikkalaisten suosikki, joka esiintyy usein, kun esimerkiksi BoardGameGeekissä listataan helppoja kokemattomille lautapelaajille sopivia pelejä. Suomalaiset eivät kuitenkaan ole saaneet pelistä nauttia. Tämä puute korjattiin, kun Ravensburger julkaisi pelistä uuden laitoksen myös Suomessa syksyllä 2007.

Pelin idea

Can't Stopin kansiPelaajat yrittävät edetä laudalla olevilla riveillä heittämällä rivien numeroita vastaavia lukuja neljällä nopalla. Jokainen neljän nopan heitto jaetaan kahdeksi kahden nopan muodostamaksi numeroksi ja näiden numeroiden osoittamilla riveillä pelaaja voi edetä.

Pelin koukkuna on se, että pelaaja saa jatkaa vuoroaan, kunnes itse lopettaa tai epäonnistuu. Pelaaja voi edistää kullakin vuorolla vain kolmea eri riviä ja jos heitollaan ei pysty edistämään mitään näistä riveistä, pelaajan vuoro päättyy ja kaikki sillä vuorolla saavutettu menee hukkaan.

Mekanismi on siis tuttu vaikkapa Heitä sikaa -klassikosta ja tässäkin aivan yhtä vetävä.

Onnenkoetusta

Can’t Stop on hyvin yksinkertainen peli, mutta onnenkoetusmekaniikka tekee siitä jännittävän. Pelin nimi on kuvaava, sillä omaa vuoroaan on vaikea lopettaa vapaaehtoisesti, aina tekee mieli kokeilla vielä kerran. Usein se vain johtaa heittämään kerran liikaa…

Peli sopii hyvin perhepeliksi tai kevyttä viihdettä haluaville aikuisille. Pienemmille lapsille peli on hyvää yhteenlaskuharjoittelua ja myöhemmin opettaa todennäköisyyksien perusteita.

Suunnittelija:
Julkaisija: Ravensburger
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Can’t Stop”

Can’t Stop on kivaa vaihtelua Yatzylle kun tekee mieli viskoa noppia. Pelin voi myös hyvin kätevästi askarrella itse. Eipä siihen paljon ruutupaperia ja muutamaa nappulaa lukuunottamatta tarvita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *