Kategoriat
Peliarvostelut

Dungeon Twister

Ranskalainen Dungeon Twister on melkoista twistiä. Fantasiateema johtaa harhaan odottamaan satunnaista luolastoravausta, mutta pinnan alta paljastuukin tiukkaa ajattelua vaativa peli, jossa on shakkimaisia piirteitä. Siirtojensa seuraamuksia on mietittävä huolella!

Pelin idea

Dungeon Twisterin kansiKummallakin pelaajalla on samanlainen tiimi fantasiastereotyyppejä edustavia hahmoja. Pelaajat aloittavat omalta puoleltaan lautaa ja tavoitteena on kerätä viisi voittopistettä joko juoksuttamalla omia hahmoja vastapuolen päästä laudalta pois tai eliminoimalla vastustajan hahmoja.

Pelilauta koostuu isoista laatoista, joiden järjestys tekee joka peliin erilaisen luolaston. Nimen “Twister” tulee siitä, että huoneet pyörivät. Jokaisessa huoneessa on kahva, josta voi kääntää joko sitä tai toista samanväristä huonetta 90 astetta.

Pyörittäminen on tärkeää vastustajien blokkaamiseksi ja oman pelin edistämiseksi. Taistelut hahmojen välillä käydään yksinkertaisella kivi-paperi-sakset-tyyppisellä systeemillä, jossa lasketaan yhteen hahmon voima ja käytetty voimakortti.

Aivojen pyöritystä

Menestyminen vaatii tarkkaa peliä. Käyttämällä hahmojen erikoiskykyjä ja hyödyntämällä koko joukkueen taitoja pääsee pitkälle. Pelissä on jonkin verran satunnaiselementtiä mukana, mutta kun koko luolasto on näkyvillä ja kaikki hahmot ja esineet pelissä, tarkkasilmäinen luolaston lukeminen paljastaa parhaat reitit ja tien voittoon.

Fantasiateemastaan huolimatta Dungeon Twister on huomattavan abstrakti peli, jossa siirtojen ennakoiminen shakin tapaan on tarpeen. Tämä voi tulla yllätyksenä. Peli sopiikin paremmin abstraktien pelien ystäville jotka sietävät luolastoteemaa ja vähemmän luolastoteeman ystäville, joille pelin abstrakti tausta voi olla kuivakka.

Lisäosat

Peliin on saatavilla paljon lisäosia. 3-4 Player Expansion laajentaa pelin kolmelle ja neljälle pelaajalle ja tekee koko prosessista huomattavasti kaoottisemman. Peliaika venyy ja peliin tulee ikäviä kingmaker-tilanteita. Kaksinpelin puzzle-luonteesta pitäville tämä laajennus on luultavasti liikaa, mutta mikäli kaksinpeli tuntuu kuivalta, tämä voi olla juuri se puuttuva osa.

Pienempi lisäosa Paladins & Dragons lisää peliin uusia hahmoja, esineitä ja huoneita. Lisäksi peruspelin ja Paladins & Dragonsin hahmoista on saatavilla pelin tunnelmaa parantavat figuurit. Collector’s Box -laitoksessa on peruspaketin figuurit mukana.

Peliin on Ranskassa ilmestynyt ainakin seitsemän lisäosaa, joita toivon mukaan nähdään jatkossa englanniksikin. Useimmat lisäosat tuovat Paladins & Dragonsin tapaan lisää hahmoja, esineitä ja huoneita.

Suunnittelija:
Julkaisija: Asmodée, Pro Ludo
Ilmestymisvuosi: 2004
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 60 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *