Kategoriat
Peliarvostelut

Flix Mix

Flix Mix on hyvin yksinkertainen peli. Jokaisella pelaajalla on 16 korttia, joissa jokaisessa on kuvattu kuusi eriväristä täplää. Peli alkaa, kun yksi korteista pelataan pöydälle. Sen jälkeen pelaajien on mahdollisimman nopeasti pelattava kaikki korttinsa pöytään.

Flix Mix on siis nopeustesti, mutta sellaiseksi melko hidastempoinen. Selkeänä ja hieman rauhallisempana se sopii myös niille, joita nopeustestipelit muuten hirvittävät.

Pelin idea

Flix Mixin kansiKortin saa pelata, mikäli sen pystyy asettamaan siten, että vähintään kaksi sen täplistä peittää alleen täsmälleen samanväriset täplät. Vuoroja ei tunneta, vaan peli etenee sitä mukaa kun pelaajat ehtivät korttejaan pelata.

Kun joku pelaajista pääsee korteistaan eroon, kierros päättyy. Pelatut kortit tarkistetaan ja mahdollisista virheistä tulee sakkopisteitä. Pelaajat saavat lisäksi sakkopisteitä käteen jääneistä korteistaan. Sovitun kierrosmäärän jälkeen vähiten pisteitä kerännyt voittaa.

Flix Mix on julkaisijansa Adlungin tyyliin hyvin pienikokoinen korttipakka, joka ei montaa euroa maksa. Graafiselta asultaan peli on hieman karu, mutta erittäin toimiva. Värit ovat selkeät ja kirkkaat, tosin värisokeilla saattaa olla ongelmia värien erottamisessa. Nopeuspelissä mutkikas grafiikka vain haittaa peliä.

Mikä parasta, Flix Mix on niin yksinkertainen, etteivät Adlungin perinteisesti surkeat säännötkään pääse haittaamaan. Peliä pystyy pelaamaan täysin tyydyttävästi tämän arvostelun perusteella. Luonteeltaan hyvin intuitiivinen peli on erittäin helppo oppia ja opettaa.

Nopeuspelejä haittaa yleensä se, että kaikki eivät todellakaan ole niissä yhtä hyviä. Tietty kuvionhahmotuskyky ja kokemus pelin parissa tekevät yleensä joistain pelaajista aivan ylivoimaisia. Sama ilmiö näkyy myös Flix Mixissä, mutta ongelma on vähäisempi kuin monissa muissa peleissä. Flix Mix etenee hieman rauhallisemmalla tahdilla ja varsinkin kahdestaan pelattuna peli on suorastaan leppoisan hidas.

Suunnittelija:
Julkaisija: Adlung
Ilmestymisvuosi: 2004
Pelaajamäärä: 2-4
Pituus: 20 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *