Kategoriat
Peliarvostelut

Blink (Speed)

Nopeuspelit ovat pelityyppi, joka jakaa vahvasti pelaajien mielipiteet; osa nauttii peleistä ja osa pitää niitä suoranaisena ajanhukkana. Blink on peli kahdelle nopeuspelien ystävälle, jotka nauttivat pienimuotoisesta kisailusta räjähtävän nopean korttipelin parissa.

Saksassa Blink on julkaistu alunperin nimellä Speed.

Pelin idea

BlinkBlinkin punainen alumiininen korttirasia pitää sisällään 60 korttia, joissa on kuutta erilaista symbolia kuudessa värissä ja jokaisessa kortissa on yhdestä viiteen symbolia. Pelin idea on yksinkertainen; kortit jaetaan kahteen pakkaan, yksi molemmalle pelaajalle, ja näistä korteista pelaajan on päästävä eroon nopeammin kuin vastustajansa.

Kummankin pelaajan pakasta nostetaan pelin alussa yksi kortti pöydälle ja näiden kahden kortin päälle pelaajat pelaavat loput korttinsa. Kummallakin pelaajalla on kolme käsikorttia, joita he lyövät pöytään siten, että pöytäkortin ja käsikortin symbolin, symbolin värin tai symbolien määrän tulee olla sama sekä pöytä- että käsikortissa. Pelattuaan kortin, pelaaja nostaa nostopakastaan uuden kortin käteensä niin pitkään, että pakka loppuu ja käsikortit on pelattu pöytään.

Räjähtävän nopea välipala kahdelle pelaajalle

Blink ei tarjoa pelaajille syvää analyyttistä pelikokemusta eikä sillä tyydytetä koko illan kokoista pelinälkää mutta se ei ole pelin tarkoitus. Blink toimii hyvin nopeana välipalana muiden pelien välissä tai sellaisenaan, jos pelaajat ovat kiinnostuneita nopeuspeleistä ja haluavat mitellä reaktionopeudessa varsin toimivan ja yksinkertaisen korttipelin parissa.

Pelistä on olemassa myös kristillinen versio Blink: The Bible Edition, jossa korttien kuviot on korvattu kristillisillä symboleilla. Suunnittelija Reinhard Staupe on lisäksi jatkanut samalla saralla kehittelemällä pelin Top Speed.

Faktat Blinkistä

Suunnittelija:

Julkaisija: Adlung (1995), Out of the Box Publishing Inc. (1995)

Mutkikkuus: Yksinkertainen ja helppo opettaa kenelle hyvänsä.

Onnen vaikutus: Kyseessä on korttipeli ja kortit nousevat satunnaisessa järjestyksessä, mutta tuuri ei varsinaisesti ratkaise pelin voittajaa tai ainakaan asiaa ei ehdi pelin tiimellyksessä tippakaan miettimään.

Vuorovaikutus: Pelaajat pelaavat kortteja samoihin pinoihin, joten omilla korteillaan voi vahvasti vaikuttaa vastustajan pelaamismahdollisuuksiin.

Teema: Abstrakti peli, jossa teemaa ei ole nimeksikään. Vain nopeudella on merkitystä.

Uudelleenpelattavuus: Peliä pelaa helposti muutaman kerran peräjälkeen tai paras viidestä -periaatteella mutta jatkuvasti pelattavaksi peliksi Blink on turhan yksiulotteinen.

Kieliriippuvuus: Pelin komponentit ovat sääntöjä ja pelkästään temaattisia osia lukuunottamatta kielivapaat.

Pelaajamäärä: 2 (mukana myös säännöt kolmin- ja joukkuepeliin).

Pituus: pari minuuttia

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *