Kategoriat
Peliarvostelut

Top Speed

Suunnittelija Reinhard Staupe teki aiemmin nopean korttipelin Speed. Ilmeisesti vauhti ei kuitenkaan riittänyt, sillä pelille on ilmestynyt seuraaja Top Speed. Tämäkin on Adlungin halpoja korttipelijulkaisuja, eli toteutus on laadultaan surkea ja sääntöjen selvittämiseen on varattava enemmän aikaa kuin itse pelin pelaamiseen.

Pelistä on ilmestynyt myös Gamewrightin julkaisema autourheiluteemainen laitos, joka ainakin näyttää päällisin puolin paljon hienommalta.

Pelin idea

Top Speedin kansiTop Speed on tosiaan nopea. Pelaajien välissä on kahdeksan riviä, jotka ovat vaihtelevien pistemäärien arvoisia. Pelaajilla on identtiset noin kolmenkymmenen kortin pakat. Korteissa on kuvattuna symboleja, joissa vaihtelee kuva ja väri. Näitä kortteja on sitten tarkoitus läiskiä riveihin niin nopeasti kuin ikinä vain ehtii. Viimeisen kortin pelaaja saa jonon pisteet.

Ongelmana on se, että jonossa saa olla vain yksi kortti kutakin väriä ja yksi kortti kutakin kuvaa. Virheitä tekee todella helposti, varsinkin kun koko ajan pitäisi ylläpitää hirveää vauhtia. Peli loppuu, kun toinen pelaajista saa koko pakkansa pelattua. Pelin lopettaja saa vieläpä bonuspisteitä.

Jonojen viimeiset kortit käännetään nurin — taustoista näkee, kumpi kortin pelasi. Samoin käännetään esiin jonojen ensimmäiset virheet. Jos jonossa ei ole virheitä, pisteet kerää viimeisen kortin pelannut. Jos virhe löytyy, saa pisteet toinen pelaaja. Tarkkuus ja nopeus ovat tärkeitä.

Top Speed on varsin hauska peli, jos vain jaksaa selvitellä Adlung-englanniksi kirjoitetut säännöt. Onneksi saatavilla on myös suomenkieliset säännöt.

Suunnittelija:
Julkaisija: Adlung
Ilmestymisvuosi: 2003
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 10 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *