Kategoriat
Peliarvostelut

Relationship Tightrope (Drahtseilakt)

Relationship Tightropen alkuperäinen nimi Drahtseilakt tarkoittaa suomeksi nuorallakävelyä. Tässä Reiner Knizian näppärässä tikkipelissä pelaajien on nuorallantanssijan tavoin tasapainoteltava tarkkaan, joten sikäli pelin alkuperäinen teema on varsin osuva.

Überplayn vuonna 2004 julkaisemassa Relationship Tightrope -versiossa teemaksi on vaihdettu parisuhteen tasapainottelu. Kuvitus on tyylikästä, mutta stereotyyppeihin nojaavaa. Itseäni ei hirveästi viihdytä nalkuttavat naiset ja hääpäivänsä unohtavat miehet -tasoinen huumori, mutta ehkä se suurelle yleisölle toimii.

Alkuperäinen Drahtseilakt on kuvitettu tyylillä, joka tuo mieleen ranskalaiset sarjakuvat.

Pelin idea

Relationship Tightropen kansiPeli on sinänsä varsin yksinkertainen tikkipeli. Matkassa on kuitenkin muutama mutka. Ensinnäkin, jokaisella tikillä on kaksi voittajaa, isoimman ja pienimmän kortin pelanneet. Kumpikin saa saman verran pisteitä, toinen plussaa ja toinen miinusta. Pelin tavoitteena on pitää plussat ja miinukset tasapainossa eli pysyä nollilla.

Tämä tasapainottelu on pelin suola. Väistämällä jokaisen tikin pysyy varmasti nollilla, mutta se on vaikeaa. Pitääkin arvioida, montako tikkiä on pakko ottaa ja mihin suuntaan, jotta voi tasapainottaa toisen puolen tikeillä kertyviä pisteitä. Asiaa vaikeuttaa tikkien pistearvojen satunnainen vaihtelu nollan ja yhdeksän välillä.

Yksi nokkela sääntö on se, että mikäli pelaaja onnistuu pelaamaan nollapelin jollain kierroksella, hän saa pyyhkiä jonkun aikaisemman kierroksen pisteet pois. Tämä armomekanismi voi palauttaa hännille pudonneen pelaajan takaisin kärkeen.

Parisuhdepoukkoilua

Teemastaan huolimatta Relationship Tightrope ei ole erityisen hyvä peli parien illanviettoihin, sen verran strategisesta ja kuivahkosta pelistä on kuitenkin kyse. Peli on joka tapauksessa takuuvarmaa Kniziaa, toimiva tikkipeli, jossa on keskimääräistä enemmän ideaa.

Suunnittelija:
Julkaisija: ASS / Überplay
Ilmestymisvuosi: 1999 / 2004
Pelaajamäärä: 3-5
Pituus: 30 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *