Kategoriat
Peliarvostelut

Wild Island: My Father’s Dragon 

Ikä: 6+. Villisaari on uppoamassa. Elmerin ja lohikäärmeen tulee pelastaa saari! Etsi neljä aarretta labyrintista, niin pelastat saaren ja voitat pelin!

Wild Island: My Father’s Dragon perustuu Netflix-elokuvaan My Father’s Dragon eli Isän lohikäärme. Mikä olisikaan parempi idea kuin ensin pitää leffa-ilta ja sitten jatkaa saman teeman parissa mukavan lautapelin äärellä!

Wild Island: My Father's Dragonin kansi

Muuttuva saari

Wild Islandissa on hyvin paljon samaa kuin klassikkopeli Muuttuvassa labyrintissä. Pelilauta kootaan paloista, jotka muodostavat sokkelon. Saari eli lauta koostuu 16 laatasta, jotka asetellaan kulmapaloja lukuunottamatta satunnaisessa järjestyksessä. Laudalta löytyy jokaisen pelaajan neljä omaa aarretta tai ystävää, lisäksi laudalta löytyy luola, lohikäärmeen siivet sekä bonuskortteja antava pyöreä kivi.

Vuoronsa aluksi pelaaja liikuttaa yhtä pelilaudan palaa ja saari muuttuu. Pelaaja saa vuorollaan heittää noppaa ja liikkua nopan silmäluvun verran. Noppaa saa heittää uudelleen, jos ei löydä aarretta tai käytä mitään erikoistoiminnoista. Aarteen löydyttyä pelaaja kääntää aarretta esittävän palapelin palan ympäri. Pelaaja, joka löytää ensimmäisenä kaikki neljä palapelinpalansa kuvaa, voittaa pelin.  

Kaikki aarteet ovat heti kaikkien näkyvillä. Pelissä on siis mahdollista aggressiivisesti estää toisia pelaajia; meillä tästä tuli pienoinen äidin ja isän välinen kamppailu, jonka tuloksena nuorempi lapsi voitti. Omaa peliä ei kannata unohtaa, vaikka toisen estäminen hauskaa onkin! Lauta on selkeä ja jo viisivuotias hahmottaa helposti, mistä voi liikkua ja mistä ei. Pelin aikana nostettavat etukortit muuttavat peliä: voit saada niistä hyvän edun, joka auttaa sinut voittoon. 

Wild Islandin pelilauta ylhäältä päin
Pelin kuvitus on tyylikästä ja selkeää. Kuva: Vilma Vihervaara

Viehättävä perhepeli

Ikäsuositus on 6+, mutta pienemmät lapset pystyvät pelaamaan. jos mukana on neuvoa antavia aikuisia. Pelilauta on mukavan tukeva ja paloja on helppo liikutella. Itse tykkäsin erityisen paljon pienestä yksityiskohdasta: aarteista muodostuu pienen pieni palapeli.

Ensimmäisestä pelistä poistimme muutaman säännön (luola ja siivet), jotta pieninkin pelaaja oppisi pelin. Seuraaviin peleihin lisäsimme sääntöjä. Yhden pelin pelasimme aikuisten kesken ja sehän meni veriseksi kamppailuksi, jossa johdossa olevaa pelaajaa estettiin keinolla millä hyvänsä. Totesimme pelin kuitenkin lastenpeliksi ja perhepeliksi, vaikka aikuisten kesken olikin hauska kokeilla peliä. 

Wild Island: My Father’s Dragon on kaunis ja mukaansatempaava perhepeli. Saari uppoaa, jos et auta! Kilpajuoksu alkakoon, kuka löytää nopeiten neljä omaa aarretta? 

Lähikuva Wild Islandin nappulasta
Poika ja lohikäärme. Kuva: Vilma Vihervaara

Faktat Wild Islandista

Suunnittelija

Julkaisija: Value Add Games (2022)

Mutkikkuus: Peli on helppo oppia ja ensimmäiset pelit voi pelata helpommilla säännöillä.  

Onnen vaikutus: Hyvästä noppatuurista on valtavasti hyötyä! Myös etukorteissa osa on toisia parempia. Laudalla olevat asiat myös vaihtavat jatkuvasti paikkaa. 

Vuorovaikutus: Lautapaloja laittamalla voi estää toisia pelaajia todella paljon. Toisen nappula voi myös olla sinulle tientukkeena. 

Teema: Peli noudattaa elokuvan teemaa vahvasti.

Uudelleenpelattavuus: Lapset tuskin hetkessä kyllästyvät, aikuiset voivat opettaa pelin niin hyvin että lapset voivat pelata peliä myös keskenään 

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa, mutta säännöt ovat englanniksi. Etukorteissa on hyvät symbolit, jotka lapset oppivat nopeasti. 

Pelaajamäärä: 2–4.

Pituus: Noin 15–30 minuuttia. 

Pelilaudan yksityiskohtia
Pelilaudalla riittää etsittäviä yksityiskohtia. Kuva: Vilma Vihervaara

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *